Blandat

The Barber Shop!

Drexel Barber Shop248

Jag ser i min kalender (ja, jag kör med kalender i papper fortfarande) att Novembers sista dag är idag. Jag vill buga och tacka Dig för att du läst mina inlägg och recensioner och jag hoppas att det har varit givande. Jag hoppas även att det jag skrivit har fått Dig eller någon annan att köpa lite produkter som stödjer forskningen inom prostatacancer. Jag vill rikta ett stort tack till mina vänner på Beardshop.se som gett mig möjligheten att för andra året i rad delta i detta fina arrangemang och testa en massa fina produkter! Tack snälla ni!

Så, har Du lyckats odla fram en fin mustasch nu i Movember? Eller ett rejält helskägg? Ska Du ha det kvar eller ska du raka av det nu när vi går in i december? Du gör precis som du vill! Låt ingen bestämma åt dig och ta inte för allvarligt på allt trams om att ”riktiga män har skägg” eller att ”du ser ut som en IS-krigare”. Ett skägg eller en mustasch symboliserar så många olika saker för så många olika människor och manligheten kommer inifrån. Vissa älskar det och andra avskyr det. ”Some people see Santa and others see Satan”. Man kan inte behaga alla så behaga Dig Själv! Behåll det om du trivs med det!

barbs

Jag gillar att raka mig. Jag tycker det är en skön ritual på dagen. Jag gillar äkta Barbershops. Tyvärr har vi allt för få av dem i det här landet och ingen direkt tradition av gamla hederliga barbershops heller. Vi har bara mest en massa ”damsalonger” och ”frissor” som även klipper män. På många ställen i världen – Allt ifrån Turkiet till USA – finns en tradition av Barbershops dit män går för att raka sig och klippa sig. För många är det en mötesplats för lite skvaller och snack män emellan. Där kan man ta en kaffe eller en öl och träffa sina vänner.

6489921551_267ed0985c

Jag hittade en helt underbar film om en barbershop nere i Amerikanska södern som även är en samlingsplats för musiker. Bluegrassmusiker! Bluegrass är en musikstil som ligger mig extra varmt om hjärtat och som jag själv spelar i ett band på min fritid. Bluegrass är en musikform som mycket går ut på att träffas och ”jamma”. Man tar med sitt instrument – banjo, gitarr, fiol eller mandolin – och jammar ihop till långt in på småtimmarna. Man skapar musik tillsammans där och då.

Jag vill dela med mig av denna underbara film som en avslutning på denna Movember. Även om man inte gillar musiken är det en fin film om en tradition som tyvärr är på utdöende. Den gamla hederliga herrfrisören – Barbershopen – skuffas undan av den trendiga salongen i köpcentret.


Har du en barbershop där Du bor? Gå dit! Stöd dem och låt traditionen leva vidare! Ta hand om dig i vintermörkret!

Tack för mig! Nu ska jag gå och raka mig! Det vara två dagar sedan sist. 😉

12208610_10153267007092055_3995571138612045130_n

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s