Blandat

Skäggolja från The Bearded Man Company

beardoil1
Slutet närmar sig på denna månad Movember och jag känner att jag önskar att jag bloggat mer och recenserat mer skäggstuff. Månaden har verkligen bjudit på många överraskningar, vissa roliga andra betydligt allvarligare.

Tänkte jag skulle skrivit ett några fler recensioner idag när jag hade mer tid, vad hände då? Jo då bor man på landet ska man inte ta för givet att det alltid finns ström. Batterierna i mobil och dator var naturligtvis tomma, men jag hoppas verkligen att det inte är sista gången jag recenserar produkter här.

 

Så vad tyckte jag till slut om skäggoljan som jag blev supernyfiken redan från start oljan i de små flaskorna från The Bearded Man Company.

Innan jag försöker mig på att beskriva dofterna, så vill jag ge ett betyg till själva oljan i sig. Jag tycker oljan är riktigt bra, den ger en skinande lyster och skäggbotten och skägg känns riktigt mjuk och behaglig vid daglig användning. Att det finns 24 olika dofter att testa gör oljan extra intressant tycker jag. Jag gillar konceptet att man testa de olika dofterna så pass att jag slog till på en 24 pack utan att tveka.

Dofterna då?

Leather: Läder är en av mina favoritdofter, men oljans doft… hm, jo den påminner om läder, typ blött läder men friskare. Doften får helt klart mig att tänka på westernsadlar, revolverbälten och boots bra nog för att få en stark 3a på femgradig skala.

Fresh Cut Grass: Nja, jag vet inte, inte luktar det nyklippt gräs inte. Men igen precis som med Leather.. nära nog för att under dagen i bland känna en lukt av något man känner igen å visst när jag nu vet att det står Fresh Cut Grass på flaskan, nog påminner det mig om en sommardag på åkgräsklipparen.

En solklar 3 för denna doft.

Bay Rum: Allting luktar som man vore i Pepparkakeland:) En blivande tradition är Bay Rum i skägget på Julafton.

Doften får en 3a

Oak Barrel: Den luktar gott men jag vet inte av vad, jag kan inte placera doften, men jag tror att denna blev min favorit av de 5 jag testat. Den är liksom lagom på alla sätt.

En 4 vill jag ge denna.

Sicilian Lemon: Här luktar det citron så det heter duga. Fick nog på mig en droppe eller två för mycket, jag har testat många produkter med doft av citron men denna var för mycket för mig, lite wonderbaum-känsla dessvärre.

Denna får 2a av mig.

Att doften kan bli för mycket kan förklaras av att Bearded man Company oljorna faktiskt är den olja där doften hänger med hela dagen till skillnad från andra märken jag testat. Om ni frågar mig är det Bearded man Company som jag kommer använda mest när jag vill ge skägget en god behandling varje dag och lukta gott länge.

Överlag är oljan en favoritolja och jag ser fram mot att testa de andra dofterna jag köpt.

 

 

Kategorier:Blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s