Blandat

Sista ordet för denna gång….nästan

Då var det dags att summera årets mustaschmånad, i min värld har den varit som vilken månad som helst, eftersom mustaschen suttit där i typ 40 år. Den stora skillnaden har varit att jag fått blogga om det samt fått möjligheten att testa och marknadsföra olika hårvårdsprodukter för oss män, produkter som dessutom gett klirr i kassan hos forskningen kring manliga cancerformer, känns gott. Det höll på att bli ett extra tillskott idag, jag blev nämligen Västra Mälardalens Quizmästare och vår lokala sparbank delade ut ett pris. Jag hörde ryktesvis att man skulle få en summa pengar och min tanke var att från scenen skänka dessa pengar till Mustaschkampen, men när jag väl stod där visade sig att penningsumman inte var till mig utan att jag fick skänka den till ett välgörande ändamål, ett lokalt sådant. Det blev Köping Rotaryklubb som fick pengarna, men jag tyckte att min tanke var god. Å andra sidan vet jag att den är i goda händer nu och kommer att hjälpa ungdomar att studera vidare, kanske någon av dem blir den som knäcker cancerns gåta, och då kan jag sträcka lite extra på mig. I rubriken står det att det är mitt sista ord, nästan. Sista ordet i årets Mustaschkampen kommer att bli motiveringen till vinnaren i Mustaschkampens Instagramtävling, där jag är huvuddomare.

Tänkte att jag i min sista blogg i det här sammanhanget skulle berätta historien om hur mustaschen var med och formade WBMA (World Beard and Moustache Association). Det kom en inbjudan från en kille i USA till Svenska Mustaschklubben om att skicka en representant till Höfen an Der Enz i Schwartswald, Tyskland, för ett möte om hur vi ska kunna få ordning på regler och tider kring det här med VM-tävlingar som hade börjat växa över klubbnivån så att säga. Det blev min mustasch som fick åka den hade också med en fullmakt från Den Norske Mustachclub av 1991. Mötet rullade på som det gör när mustascher och skägg möts på ett ställe som serverar alkoholhaltiga drycker, det blev glada skratt och umgänge. Men till slut lyckades vi forma ett förbund som skulle vara ”paraplyorganisation” för alla klubbar runt i världen. Alla klubbar skulle ha en röst och för att bli medlem var man tvungen att uppfylla ett antal kriterier, bl.a. skulle klubben ägna sig åt välgörenhet. Det spelade ingen roll om den var lokal eller internationell, det väsentliga var att man gjorde gott för sin omgivning. Ungefär som en Rotaryklubb. Förste världspresident blev Mr Ted Sedman från England som samtidigt var President i The Handlebar Club. Idag är det skägg och mustaschvärldens IOK, men med den skillnaden att vi är omutbara och gärna tillåter doping i form av öl. President till nästa VM som går av stapeln i Austin, TX 2017 är ordföranden i Svenska Mustaschklubben, Hans Hamrin, själv är jag sekreterare och tycks aldrig på bortröstat, för jag har haft posten sedan bildandet. Här är en bild på oss som grundade det hela.

foundingmembers

Och för er som vill fortsätta odlandet, kommer en sista inspirationsbild samt en uppmaning att söka medlemskap i Svenska Mustaschklubben, ni kommer inte att ångra er.

20131102_Dan_Sederowsky_0712

 

Kategorier:Blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s