Recensioner

En liten tjockis

5a640dd3a4398e15caceb8052555e433När jag första gången testade Damn Good Soap Company´s mustaschvax blev jag enormt positivt överraskad. Det var dittills det absolut bästa vax jag hade testat. I min bok ska ett bra vax vara mjukt att applicera, dofta gott och hålla mustaschen intakt hela dagen. D.G.S.C fick full pott på alla punkter. Den var helt i samma klass med flera av mina andra amerikanska favoritvax.

D.G.S.C är ett holländskt företag som – förutom mustaschvax – även har tvålar, raktvålar, pomador, skäggvax och skäggolja mm i sitt sortiment.

IMG_1560

Nu har jag fått den stora äran att testa deras olja också. Detta var en olja som skilde sig från mängden. Den doftar väldigt gott av sandelträ och bergamott. Lagom stark doft som inte blir allt för påträngande under dagen. Doften kanske inte är så unik i sig men konsistensen är annorlunda. Oljan är tjockare och fetare än de flesta och väldigt dryg. En droppe räcker mer än väl till hela min mustasch och den gör den verkligen len. Ingredienserna Argan- och jojobaolja är två oljor som inte tränger in lika lätt som vissa andra oljor så det bildas ett ytskikt över mustaschstråna. Ytskiktet ger dock ett ganska bra skydd mot väder och vind nu under den kalla årstiden så jag tycker ändå att det har sin poäng. Ett annat stort plus med att oljan är lite tjockare är att den ger mustaschen en viss styling och håller den lite mer på plats än många andra oljor.

Flaskan är ganska liten tyvärr (15 ml) och priset ganska högt (189 kr) men oljan är bra. Doften är helt ok men kanske inte så värst spännande.

IMG_0372

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s