Recensioner

Står när de andra faller

FullSizeRender-13

Med två priser från förra årets Grooming Awards i bagaget var förväntningarna på svensktillverkade Brazil’s mustaschvax stora. Samtidigt vet jag att min mustasch kanske inte är den mest idealiska när det kommer till hårt vax. Det är väl mer välutvecklade pröjsare som dominerar i det segmentet. Knävelborrar och handlebars. Men nu står jag här med burk i hand och undrar vad det här kan ge. Framför allt funderar jag på hur väl den står sig i extrema miljöer.

Götet har i vanlig ordning bjuckat på allt från regn till strålande solsken till regn igen och ännu lite regn och en nordanvind som får luttrade isbjörnar att huttra av kyla. Det skulle bli ytterst intressant att se hur Brazil’s mustaschvax tacklade denna Guds vrede levererad i väderformat.

Som alltid när det kommer till bivax gäller det att värma upp produkten innan användning och sedan försöka få upp innehållet från plåtburken på enklast möjliga sätt. Här rekommenderar jag verkligen den mustasch picker som följer med Beardshops eminenta mustaschkit som säljs nu under november månad och som inbringar 125 kronor till prostatacancerforskningen per sålt kit. Så se för knävelen till att köpa!

FullSizeRender-12

När jag väl skopat upp en liten klick så masserade jag snabbt och relativt enkelt en boll mellan tummen och pekfingret för att få en perfekt temperatur. Ett hett tips är att låta burken ligga på elementet en stund annars funkar givetvis hårtorken men låt helst bli bunsenbrännaren. Det blir så lätt stökigt då.

Väl där är det ”bara” att forma muschen till önskad form. I mitt fall blev det mest tal om lite stadga snarare än styling men visst funkar det ändå. Det nyckfulla vädret kunde inte rå på det färdiga resultatet och nekade både regn och vind att förstöra en mustasch vid god vigör.

Det tar ett tag innan tekniken sitter för en rookie som jag och det är en stundtals smärtsam process men när jag väl fått in det rätta handlaget är det hårdrock hela vägen till banken.

 

betyg4[1]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s