Blandat

Proraso – En Italiensk legend

ff3fc3fced279dfceaaa6488a2825d59

Året var 1948 då Piero Martelli uppfann sin ”pre-shave”. En fräsch nyhet för italiens alla män och som gjorde dagens rakning till en njutningsfull upplevelse. Pre-shave krämen blev en succé och snart kom fler produkter in i Prorasos sortiment. Just fräschör är vad som kännetecknar Proraso rakprodukter. Märket är idag en italiensk legend och som älskas av män över hela världen för sin fräscha känsla, kvalitet och doft.

Jag har testat massvis med tvålar, rakkrämer, rakvatten mm från en rad olika tillverkare – stora som små. Den dominerande trenden bland världens alla våtrakare är att använda de sk. artisan-tvålarna. ”Hantverkstvål” vore kanske ett lämpligt svenskt ord. Det är raktvålar från små företag, tillverkade i små satser, för hand och som oftast håller en mycket hög kvalitet. Bra skydd, bra glid och massor av spännande och fantasifulla dofter. Skulle jag själv stå inför valet att endast använda ett enda fabrikat för resten av livet skulle valet faktiskt falla på Proraso. Det är framförallt deras ”gröna” serie som jag gillar allra mest. Jag har deras ”vita” och ”röda” serie i badrumsskåpet också och jag använder dem regelbundet.

MTI3MzMzODYzMTM0NTAxMzQy

Den här recensionen har jag tänkt att ägna åt deras ”vita” pre-shave och raktvål som är avsedd för känslig hy. Båda produkterna har en mild doft av grönt thé och äpple. Båda är fria från parabener, mineraloljor och silikoner. De innehåller inga artificiella färgämnen. Dom innehåller vitamin E och Aloe Vera.

Proraso Pre-Shaving Cream – Sensitive Skin

proraso_pre-shaving_cream_sensitive_skin

Krämen kommer i en liten glasburk på 100 ml. Den har en svalkande känsla och förbereder huden och skäggstubbet inför rakningen. Den mjukar upp bra och ger extra bra glid tillsammans med tvålen. Den passar doftmässigt väldigt bra med Prorasos tvål i samma serie men funkar även väldigt bra med andra raktvålar med lite friskare och fräschare doft. En bra allroundprodukt helt enkelt. Jag brukar ta en tumnagels storlek på varje kind och på halsen och smörjer in jämnt över hela skäggstubben. Låter det verkar nån minut medan jag löddrar upp tvålen i rakborsten.

IMG_0371

Proraso Shaving Soap Bowl – Sensitive Skin

IMG_1552Tvålen kommer i en plastburk på 150 ml och konsistensen är som Prorasos övriga tvålar – lite mer åt det mjuka hållet. Detta gör att det går snabbt och lätt att få fram ett tjockt och krämigt lödder. Doften är ganska svag men är precis som pre-shaven en blandning av grönt thé och äpple. Löddret ger ett väldigt bra glid för hyveln och den skyddar bra. Den är väldigt dryg. En burk räcker flera månader om den används dagligen. Med tanke på priset – 79:- så är det en mycket prisvärd produkt.

IMG_0371

Idag är det löningsdag för er flesta så varför inte ta och beställa hem och unna dig lite sköna Prorasoprodukter i höstmörkret! Viva Italia!

Kategorier:Blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s