Insamling

Prostatacancer

Detta kommer inte att bli ett så roligt inlägg tyvärr. Det kommer att handla om prostatacancer och det är ju det Movember handlar om också. Movember är inte bara en lattjo månad då vi ska odla mustasch för mustaschens skull. Det handlar i första hand om att öka förståelsen för prostatacancer och samla in pengar till forskningen mot densamma. Låt oss inte glömma bort det!

”Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. 8 984 män fick diagnosen år 2012. Sjukdomen drabbar framför allt äldre män – cirka hälften är över 70 år och ett fåtal är under 40 vid diagnos.”

Ovanstående text är hämtad från Cancerfondens hemsida och där kan du läsa mer om sjukdomen.

När du botaniserar i Beardshops sortiment ser du att vissa varor har en liten symbol som visar hur mycket pengar som går till forskningen om du köper den. Välj dessa produkter under november månad så är du med och hjälper till!

mustaschkampen_mustasch_2015_webb_1

Du kan också gå in på Prostatacancerfondens hemsida och lämna ett bidrag direkt.

Framförallt ska du ta hand om dig själv! Ät bra och håll dig fysiskt aktiv! Lyssna på din kropp och de signaler den sänder ut till dig. Mår du inte bra så sök hjälp! Det kan vara både vid fysiska och psykiska besvär. Under den grå och mörka hösten är det lätt att deppa ihop. Alla har vi våra problem och även om det är populärt med självhjälp nu för tiden så måste man ibland sträcka ut en hand och be om hjälp. Alla vill vi väl bli så gamla som möjligt och se våra barn och barnbarn växa upp.

Ge farsan en kram! Ge farfar eller morfar en kram! Ge dig själv en kram!

Kategorier:Insamling, Mäns hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s