Recensioner

Brazils Mustaschvax

IMG_1430

Brazils var tillsammans med Mr. Bear en av de tidigaste aktörerna på den Svenska marknaden med mustaschvax och skäggoljor. Mannen bakom märket heter Jens Teddy Holmberg och hans farfars morfar var Carl Max Alexander Rhodin – den berömde circusdirektören Brazil Jack. Brazil Jack var en enormt färgstark personlighet i Sverige på tidigt 1900-tal som hyste stor beundran inför sin amerikanske kollega Buffalo Bill och dennes Wild West Show. När den amerikanske ex-presidenten Teddy Roosevelt var på Sverigebesök – i början av 1900-talet – tog Brazil Jack emot fartyget med pompa och ståt, indianer, cowboys och vilda djur.  Hans orkester spelade upp i ”Stars and stripes forever” inför en mycket häpen Teddy Roosevelt.

9dde3ce9875c7d410deca44ed56a0828

För att föra den färgstarka släkttraditionen vidare och hylla sin förfader tog Jens Teddy Holmberg fram ett minst lika färgstarkt skäggvårdsmärke under namnet Brazils. I brist på ett riktigt bra mustaschvax tog Jens fram sin egna blandning. Ett mycket hårt och hållfast vax bestående av bivax, cocosolja samt doftolja. Vaxet har fått stort erkännande i mustaschvärlden för sin mycket goda hållfasthet.

Detta var faktiskt första gången jag fick möjlighet att testa Brazils vilket var extra kul. Vaxet har en mycket lätt doft av citrus som tyvärr överskuggas en del av bivaxets doft. Detta är inget jag stör mig så värst mycket på. Under dagen känner jag inte mycket av någon av dofterna vilket kan kännas befriande som omväxling.

brazils_moustasche_wax_frilagdVaxet är väldigt hårt och en sväng med hårfönen över det för att mjuka upp kan vara på sin plats. Med ett så här pass hårt och segt vax är det viktigt att man applicerar försiktigt. Själv har jag det endast i ändarna av mustaschen för att få till locken. Jag tar tag i en änden av mustaschen med en hand för att hålla emot och applicerera försiktigt med den andra. Jag drar det ända ut i toppen och trycker till mer ju längre ut jag kommer.

Väl på plats håller det hela dagen och en bit in på nästa om man nu vill sova med det i mustaschen. Om man känner behov av att även vaxa mitten utav mustaschen rekommenderar jag ett mjukare vax eller att mjuka upp Brazils med en droppe skäggolja innan man tar i det. Jag tar ungefär en halv ärtas storlek utav vaxet i varje ände.

För hållfastheten enbart blir det en 4:a i betyg. Den är dock på gränsen till för hård vid applicering för att få full pott. Priset är mycket bra. 119:- Detta gör det till de billigaste vaxen och placerar sig tillsammans med Captain Fawcett i prisklass. Köper du en dosa Brazils nu bidrar du med 10:- till Prostatacancerförbundet!

IMG_0371

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s