Recensioner

Som ler och långhalm

 

Bild 2015-11-19 kl. 10.09 #3

Så här drygt halvvägs in i movember så är det nu hög tid för ännu ett par recensioner. Den här gången har jag testat två produkter som går ihop som ler och långhalm. Ett raklödder från Proraso och en after shave från Beardition. En intressant betraktelse här är att två eror möts i en formidabel allians. På ena sidan, det gamla traditionella italienska rakskummet med sin estetik och doft från svunna tider och på den andra den uppkäftiga moderna amerikanen med sitt ungdomliga budskap.

Proraso Shaving Foam innehåller inga överraskningar. Det är ett rakskum som ser ut och som verkar som rakskum har gjort sedan urminnes tider. Ett rikligt vitt lödder som doftar barberarsalong med allt vad det innebär. Känslan är rakkniv snarare än hyvel. Jag använde min shavette från The Bluebeard Company, en mer utförlig recension kommer på den senare. Inga konstigheter egentligen. Skumma och raka. Det som är svårt med den här typen av ”färdigt skum” är det är så kompakt att det ibland är svårt att veta var man rakar men har man vanan inne så skall det inte vara några problem. Det italienska skummet finns i olika utföranden och den jag har utvärderat innehåller eukalyptusolja som skall ha en styrkande, renande effekt och mentol som verkar uppfriskande och uppiggande och det kan jag väl skriva under på att den har. Proraso Shaving Foam gör ingen upphetsad men den gör det den skall och lämnar efter sig en fräschör och en känsla av nyrakat.

Efter rakning kommer som bekant eftervård och då kan det kännas härligt med en kylande after shave. Beardition, legitimately cool. Japp, så står det på den transparenta plastflaskan. Och där har vi väl Beardition i nötskal. Det är häftigt, det är modernt och det öses på med fräsiga amerikanska uttryck. Här kommer några till. ”Enhance your beardlessness” och ”An all naturally awesome product.” Ja, som ni hör är det mycket cool och awesome och det är väl helt okej så länge produkten lever upp till förväntningarna.

Beardition After Shave innehåller Aloe Vera som återfuktar huden efter rakning och minskar s.k. post shave bumps. (finns det något svenskt ord för det?) Anywho, Beardition gillar väl egentligen inte att erbjuda produkter som är kontraproduktiva, jag menar, it’s all about the beard. Men, enligt dem själva måste man få välja själv och väljer man en renrakad väg så vill de ändå vara där för att stötta. Visst blir man lite varm i själen ändå? Beardition After Shave är enkel att applicera. Bara tryck ut ett par droppar, gnugga vätska mellan handflatorna och badda på huden. Doften är utsökt. Det är lite kokos, lite bambu, ett par skvättar grönt te, lite hasselnöt och en hint av gurka. Mycket mys för pengarna. Känslan av pånyttfödd hy sitter i länge och ja, du känner dig både legitimately cool och awesome.

Proraso Shaving Foam

movember crew recenserar produkter

 

 

 

Beardition After Shave

betyg5

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s