Recensioner

Beard Junk – skäggpomada

IMG_1354

Svenska Waterclouds har tagit fram en serie produkter för skägg under namnet Beard Junk.

Beard Junk Beard Pomade är ett alternativ till de handgjorda bivaxbaserade ”balms” som vi är vana vid. Pomadan påminner mer om en pomada för huvudhåret vad gäller doft, konsistens och färg. Den innehåller mer kemikalier än de handgjorda alternativen men den är vattenbaserad vilket gör den väldigt lätt att tvätta ur med varmt vatten.

Vad jag förstår är det en ren stylingprodukt och har ingen direkt vårdande effekt. Jag testade att fixa till mustaschen med den. Den la effektivt alla hår på plats och höll ihop ändarna riktigt bra trots att den inte stelnade speciellt mycket. Den var dessutom väldigt lätt att applicera. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ha den som ett grundvax för mustaschen och följa upp med ett hårdare vax för ändarna. Den doftar dessutom riktigt trevligt. Doften påminner väldigt mycket om andra hårprdukter. Fräsch och modern.

En god vän med skägg var i akut behov av hjälp och bad mig rekommendera ett vax för att fixa till sitt lite bångstyriga skägg. Han har ingen tidigare erfarenhet av produkter och visste inte vad han skulle skaffa. Då Beard Junk Beard Pomade i första hand känns som en skäggprodukt fick han överta burken av mig. Jag bad honom om ett utlåtande.

IMG_1528

”Efter en dag med vaxet i skägget kan jag säga att jag gillar det. Man måste gno in det rejält och hålla på ett tag för att det ska försvinna in i skägget och att det får en bra form. Eftersom det håller sig bra i skägget kan man forma det lite hur som helst under dagen.”

”Det som är mindre bra, men oundvikligt är att jag ofta sitter och pillar i skägget vilket gör att gitarrhalsen blir vaxad. (Han är professionell gitarrist.) Kanske att det kunde stelna till ett uns mer.”

Vidare tycker han mycket om doften men att den gärna hade kunnat få dofta lite starkare samt att förpackningen var lite tråkig. Han hade gärna sett en lite ballare burk i plåt med retrostuk.

IMG_1481

Med våra gemensamma intryck i beaktande ger jag Beard Junk Beard Pomade betyget:

IMG_0371

Är du på jakt efter en riktigt bra stylingprodukt för skägget tycker jag absolut att du ska testa den här! Priset ligger på en dryg ”Ingemar Bergman-lapp” och dessutom går 10 kronor till Prostatacancerförbundet.

tvahundring683

Kategorier:Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s