Blandat

This is Eddie!

I ett tidigare inlägg hade jag en intervju med Guldmedaljören i kategorin ”Naturlig mustasch” i årets Skägg- och mustasch VM – Wolfgang Schneider. Jag tänkte åter igen ta med en intervju för detta blogginlägg. Denna gång är det min vän Eddie Kimmerling från USA som ”grillats”. Eddie har en fantastiskt cool mustasch och han är en rookie i tävlingssammanhang hemma i USA. Det har gått ganska bra för honom i år så jag tänkte att det kunde vara kul att ställa samma frågor även till honom.

image1.PNG

STEFAN: Börja med att berätta lite om dig själv, var du bor och så vidare!

EDDIE: Mitt namn är Eddie Kimmerling. 48 år gammal. Bosatt på Long Island i New York, USA. Jag har jobbar för UPS i 27 år.

STEFAN: Vad vet du om prostatacancer och känner du någon som drabbats utav det?

EDDIE: Movember handlar om att öka kännedomen om mäns hälsa och prostatacancer i synnerhet. Jag har lärt mig att sjukdomen går att bota och att det viktiga är att upptäcka den i tid. Nu – vid min ålder kommer regelbundna kontroller av prostatan ingå i min hälsokontroll. Jag har en svåger och svärfar som båda fått diagnosen prostatacancer. Båda fallen upptäcktes i tid och de mår bra idag.

STEFAN: Hur gör du för att hålla dig frisk och hälsosam?

EDDIE: Jag känner att mäns hälsa handlar om att vara medveten om sin egna kropp och lyssna på signaler om att något inte står rätt till samt att alltid söka professionell hjälp. Jag anser att både bra diet och fysisk träning är de viktigaste sakerna för att hålla sig frisk.

STEFAN: När började du att odla mustaschen?

EDDIE: Jag började odla min mustasch för bara 2 år sedan ungefär.

STEFAN: Hade du något mål då när du lät den växa ut?

EDDIE: Jag började efter att ha stött på en man med en liten handlebar. Det gjorde mig nyfiken på vad jag själv kunde odla fram. Mitt första mål var bara att få den tillräckligt lång för att kunna göra små lockar på sidorna. Det har ju nu vida överskridit och mitt mål nu är att få en så tät och välmående mustasch som möjligt. En särskild längd är inte speciellt viktig för mig. Med en längd på 28 cm mellan ändarna som jag har nu är det inte troligt att jag vill ha mycket kortare än 20 cm eller mer än 35 cm.

STEFAN: Har du haft helskägg någon gång?

EDDIE: Jag har aldrig haft skägg. Mitt jobb tillåter inte det. När jag går i pension ser jag fram emot att testa en ”Musketeer”. (lång mustasch och långt skägg på hakan.)

musketeer

STEFAN: Berätta lite om hur du började att tävla!

EDDIE: Jag har precis nyligen börjat tävla. Den huvudsakliga anledningen var att träffa andra med samma intresse. Man ville också få ett erkännande för vad man odlat fram och för allt arbete som krävs. Det motiverar en till att fortsätta.

STEFAN: Använder du alltid vax eller brukar du köra på naturlig stil då och då?

EDDIE: Med den här längden är daglig vaxning nödvändigt. En naturlig mustasch är alldeles för ohanterlig för mig. Jag har också alltid fördragit en vaxad mustasch.

STEFAN: Vad är det bästa med att ha en mustasch som din?

EDDIE: För mig den bästa delen av att ha mustaschen den unika individualitet den ger dig. Jag uppskattar uppmärksamheten och komplimangerna. Om du inte gillar att få uppmärksamhet är en stor mustasch inget för dig!

image2.PNG

STEFAN: Vad är det värsta med att ha den då?

EDDIE: För mig är det det ständiga bekymret. Jag vill alltid att den ska se så bra ut som möjligt och vissa dagar gör den helt enkelt inte det och det är jobbigt att bekymra sig för det.

STEFAN: Har du någonsin funderat på att raka av den?

EDDIE: Sedan jag odlade ut den har jag aldrig övervägt att raka bort den. För mycket tid investerat i den. Jag tror att jag alltid kommer att bära den. Det är frestande att trimma ner den ibland men innan jag gör det tänker jag noga igenom det. Den enda anledningen till att trimma är för att man vill ha en mindre mustasch.

STEFAN: Vad har du för tips till den som vill odla fram en Handlebar?

EDDIE: Om någon överväger att skaffa en Handlebar ska man inse att det är ett konstant arbete med den. Du kommer ofta att vara missnöjd med den men det är bara att rida ut det. För att få en riktigt Handlebar krävs nära ett helt år utan att trimma. Det är inte för alla men man vet aldrig vad man kan odla fram förrän man har försökt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s