Blandat

Olja…hmmm

20151118_Dan_Sederowsky_4769

Jag har aldrig riktigt förstått det här med att ha olja i håret, speciellt som jag ju haft mustasch i alla tider, och att få vaxet att fästa i ett oljigt hår är inte det enklaste. Men eftersom så många odlar en mustasch nu i Movemebertider så passar jag istället på att låta skägget växa. Tänkte då att jag skulle testa det här med olja, eftersom Mustaschkitet som säljs till förmån för Mustaschkampen innehåller ett antal oljor tänkte jag att jag skulle testa. Först valet föll på  Beardjunk Beard Lubricant sitt namn till trots är den tillverkad i Sverige, den kom i en säljande förpackning och dessutom hade den en pumpanordning som gjorde den lättare att applicera. Den luktar jättegott, svårt att sätta fingret på vad, men på whiskyspråk skulle man säga floral. Jag duttade i lite på respektive kind och haka, sedan masserade jag in den i skägget. Det var faktiskt en positiv upplevelse, inte nog med att jag luktade gott, jag hade helt plötsligt ett mjukt och gosigt skägg, och huden under kändes mer elastisk. Jag ska fortsätta använda lite oljor och utvärdera om jag märker något bestående skillnad, framför allt i hudens elasticitet. Min hustru jobbar med massage, och använder därför olika oljor, men hon torkar ur väldigt snabbt om händerna när hon är ledig och inte tillför så mycket olja. Man vill ju inte bli beroende….

Nu fortsätter jag med mustaschens historia. Den har nu varit på sin första VM-tävling och gissa om den fick inspiration av alla fantastiska, framför allt tyska mustascher, jag tror att det var där och då den bestämde sig för att växa och få den form den har än idag.                                                                                          Eftersom VM hålls vartannat år så var följaktligen 1999 nästa gång det drog ihop sig, och då blev det ytterligare en första gång för mustaschen, det var nämligen Sverige och Svenska Mustaschklubben som skulle arrangera årets begivelse. Arena skulle ju bokas, och det blev Folkets Hus i Ystad, med Hotell Saltsjöbaden som ”högkvarter”. Min mustasch som bara varit med i 4 år fick sköta en hel del logistik, bl.a. hämta och lämna folk vid tåg och flyg. På den här tiden var det ju fortfarande passkontroller runt i Europa, när jag och mustaschen skulle hämta ett gäng tyskar på Sturup blev jag och förmodligen också mustaschen för första gången övertygade om att tyskar är tokiga i dessa sammanhang, de kom, eller rättare sagt, försökte ta sig igenom tullens nålsöga fullt stylade, vilket innebar att somliga kunde inte gå rakt igenom den smala dörren, utan var tvungen att gå på tvären, undrar hur de gjorde på flyget. De kanske köpte en stol åt sig och en åt skägget? När det så blev tävlingsdags var det jag och mustaschen som skötte poängberäkningen vartefter domarsiffrorna levererades in, jag hade gjort några macron och formler i Excel och faktum är att det är de som används än idag. Allt rullade på som det var tänkt, mycket glada skratt och en hel del öl gick det åt, men störst applåder drog nog pausunderhållningen in, det var nämligen en av mustascherna tillika huvudomaren i klubben som visade upp sig. Birger Pellas rullade ut sin 3 meter och 27 centimeter långa mustasch på scenen, gissa om det blev succe. Fortsättning följer.                                                                                                  Här är i alla fall lite bilder från då….. 

Idag var jag med om något glädjande, jag var till Lindqvist Ford i Köping och skulle hämta en av mina hyrbilar som hamnat där. Då får jag se att de stripat i ordning sina demobilar på bästa möjliga sätt. Något att ta efter kanske.

IMG_0032

Kategorier:Blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s