Recensioner

Perfekt för den lilla mustaschen

Kit1

Från den efterlängtade mustaschlådan har jag nu testat tre olika produkter. Mustaschkam från Stern, en mustaschsax i rostfritt stål och ett mjukt mustaschvax också det från Stern. Oljan från The Bearded Man Company och och det hårda vaxet från Brazil väntar jag lite med tills mustaschen har fått växa till sig lite till.

Jag har haft ambitionen att dels testa produkterna var för sig men också bedöma helheten i en kombination, då det är tre produkter som, i alla fall på papperet passar väl ihop.

Stern mustaschkam är otroligt liten, på gott och ont. Den är givetvis oerhört enkel att bära med sig, tar ingen plats och väger i princip ingenting. Den går till och med att stoppa ner i framfickan på ett par jeans om man skulle vilja det. Den ringa storleken gör den dock lite svårhanterad. Det känns som om att den skall glida ur näven när som helst och jag tror inte heller att den är särskilt stryktålig. Känslan är att den skulle falla i småbitar om den föll ner på kakelgolvet. Hur som helst så kostar den inte många kronor om olyckan skulle vara framme och den gör trots allt sitt jobb. Jag kan givetvis enbart bedöma produkten utifrån mina egna mustaschförutsättningar men jag tycker att den levererar.

Hermod mustaschsax är även den liten och behändig och i och med att den är i rostfritt stål, väl rustad för badrummet. Jag har även använt den i badkaret då jag vet att den inte kommer att rosta. Att ligga i badet och trimma mustaschen är en vardagslyx man kan unna sig då och då. Det jag gillar med saxen är att den har någon form av rundad spets som gör den enklare och behagligare att använda än en traditionell sax. Inte mycket mer att säga där. Det är en mycket bra mustaschsax helt enkelt.

Stern mustaschvax är ett mjukt vax som inte klibbar. Perfekt till min modesta mustasch. Jag har provat vaxer tidigare men då har det varit hårt vax och riktigt där är inte min mo. Det är väl mer för storvuxna mustascher som skall tvinnas och få stadga kan jag gissa. Stern mustaschvax hjälper till att hålla mustaschen mjuk och på plats. Den har tyvärr en icke alltför diskret lite kemisk doft som dock snabbt lägger sig och den håller och den och är enkel att tvätta ur. Vad mer kan jag begära? Jo, en något större tub tack.

MO1

Som helhet är det här ett grymt nybörjarkit. Givetvis skall man köpa Beardshops kit nu under movember men det finns ju en tid även efter november månad och visst kommer behovet att finnas även då. Jag kan varmt rekommendera den här prisvärda kombinationen med kam, sax och mjukt vax om du som jag har en ganska diskret mustasch utan större behov av underhåll.

Stern mustaschkam

betyg4[1]

Hermod Mustaschsax

movember crew recenserar produkter

Stern mustaschvax

movember crew recenserar produkter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s