Blandat

Bättre sent än aldrig

20151115_Dan_Sederowsky_4762

Oj, det har varit en stökig vecka, jag borde ha lämnat minst en blogg tidigare i veckan, men ett elakt ryggskott orsakat av ett barnbarn (Lexie, där rök julklapparna, man får inte stå o se söt ut så farfar förlyfter sig!), och sen extra hektiskt på jobbet, svärmor på besök o.s.v. Tiden ville helt enkelt inte räcka till, men nu ska jag väl i alla fall kunna fylla ut medieutrymmet!

Jag såg tidigare i veckan att vännen Stefan hade bloggat några rader om ett av vaxen i Mustaschkitet, nämligen Sterns ungerska variant (Producerad i Tyskland(!)). Han gillade den, men tyckte inte den var ok när stråna vill vandra sin egen väg. Som jag tidigare bloggat var det länge det ända vax som fanns att tillgå i Sverige och jag lärde mig dess små egenheter på ett tidigt stadium. Jag har tyckt att de bivaxbaserade vaxerna har varit krångliga att applicera rakt av, det har fungerat hjälpligt när man värmt upp dem med en fön eller låtit dem ligga i varmvatten, men så fort man börjat applicera dem har de stelnat till och snarare luggat mig på läppen än hjälpt mig hålla mustaschen i schack. Istället har jag gjort tvärtemot, jag har enkelt applicerat Sterns vax genom att klämma ut lite på en kam, sedan har jag kammat in vaxet i mustaschen i den riktning jag önskat samtidigt som jag blåst på med en fön. Då har jag fått ett jämnt lager i mustaschen samtidigt som jag värmt bort lösningsmedlet och vaxet har stelnat snyggt och prydligt. Så gör jag….

20151115_Dan_Sederowsky_4767 20151115_Dan_Sederowsky_4763

Ett litet tillägg bara. Om ni vill ta en snygg bild på ett vax, som det härovan, tappa inte, och trampa inte på förpackningen, det blir inte en så bra bild då.

För att fortsätta mustaschen historia så har den nu kommit till sin första VM-tävlingen, den gick av stapeln 1997 i Trondheim i Norge, det vara lite nervöst vill jag minnas, hade ju aldrig varit med tidigare, men vilket bemötande vi fick!! Det var förbrödning i den högre skolan, här lärde jag dessutom känna en man som kom att bli en av mina bästa vänner, Mr Bruce Roe från Bremerton, WA, USA. Han var på upptäcktsresa och letade tillsammans med sin son Eli efter deras norska rötter. Han hade en rejäl mustasch och råkade vara i Trondheim dessa dagar, det slutade med att vi blev vänner för livet. Utan våra mustascher hade vi aldrig träffats och jag är tacksam för att få möjligheten att träffa så många via mustaschen. Tävlingen i sig gick väl sådär…minns inte var den hamnade placeringsmässigt, men jag minns att jag tävlade i klass Dali. Den fick nästan lite mindervärdeskomplex när den såg alla tyska jättemustascher så det blev en sporre till att sluta klippa ner den en tid. Hur som helst, det var här det tog en mer allvarlig sida av mitt mustaschintresse. Nu förstod jag vad allt syftade till, vi ses, dricker öl, snackar skit, våra mustascher tävlar, folk betalar inträde för att se dem, och allt överskott blir välgörenhet. Mustaschvärlden är som ett Kinderegg, 3 saker (eller fler) i samma paket. Här är lite bilder från min allra första tävling…

IMG_0030 IMG_0031 IMG_0029 IMG_0028 IMG_0027

Å när jag ändå håller på, här är ytterligare en inspirationsbild.

20131102_Dan_Sederowsky_0773

Kategorier:Blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s