Recensioner

Stern Ungarische Bartwichse

Självklart skulle den gamle tysken – Stern Hungarian Moustache Wax – vara med i mustaschkitet från Beardshop.se. Det kit som du kan köpa och på samma gång skänka en fin slant till forskningen inom prostatacancer.

IMG_1339Vaxet är av ungersk typ men tillverkas i Tyskland. Sterns mustaschvax har funnits tillgängligt i Sverige sedan många, många år. Det var troligen det enda som gick att få tag på för sisådär +10 år sedan innan marknaden överöstes med skägg- och mustaschprodukter. Det var också det första vax jag testade när jag själv började odla mustasch. Stern är ett ganska anonymt företag som tillverkar diverse produkter för hårstyling. I deras sortiment för skägg och mustascher finns förutom vaxet även kammar, borstar och den berömda mustaschhållaren. Är det något folk i denna värld som kan det här med mustascher så är det väl tyskarna!?

IMG_1338

Vaxet kommer i en liten tub av mjuk plast och är till konsistensen som en mjuk salva. Vaxet är oparfymerat men har en lätt kemisk doft. Tack vare sin konsistens är den väldigt lätt att applicera och den stelnar lätt efter en stund. Om man använder detta vax anser jag att det vara extra viktigt att få till grundformen på mustaschen innan man applicerar det. Vaxet är så mjukt att den inte riktigt håller extra bångstyriga hår på plats på egen hand. När vaxet väl har stelnat har det en OK hållfasthet. Det är även väldigt lätt att tvätta ur med varmt vatten.

IMG_1459

Jag gillar Stern. Det är en klassiker som funkar. Lätt att applicera och lätt att tvätta ur. Jag brukar ha det som ett vardagsvax när jag relativt snabbt vill fixa till mig. En trevligare doft, lite bättre hållfasthet och större tub hade dock höjt betyget något.

Betyget blir:

movember crew recenserar produkter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s