Recensioner

Recipie For Men Beard Elexir vs The Blue Beards Revenge Beard Oil

Dags för match! Marknaden fullkomligt svämmar över av skäggoljor av alla dess slag. Jag har genom åren testat på säkert ett 15 tal olika tillverkare och kan säga att många är väldigt lika och några av dom har man fastnat för mer och andra mindre.

Jag hade nu tänkt att ställa The Blue Beards Revenge Beard Oil och Mustaschkampens skäggkits skägg olja Recipie for men gå en match mot varandra i ett antal ronder Avgörandet kommer att fällas i dessa ronder: Förpackning, dosering, applicering, doft och kvalité. Summan av betyget kommer att avgöra vinnaren! The Bluebeards olja är helt ny för mig men Recipies olja har jag haft tidigare så vi får hoppas att det ändå kan bli ett rättvist resultat.

Förpackninng

2015-11-11 05.16.56 2015-11-11 05.17.14 2015-11-11 05.18.07

TBB (The Blue Beards, jag orkar inte skriva ut namnen hela recensionen) kommer levererat med en snygg blå kartong som andas attityd och snarare ser ut att innehålla något lite smågiftigt än en olja som ska användas i ditt allra heligaste, ditt skägg! Kartongens döskalle är snygg i silver som blänker i badrummets starka belysning. Flaskan är av blått genomskinligt glas med en stor etikett på med vit kork. RBME (Recipie For Bearded Men Elexir) levereras utan kartong (även när den inte ingår i Mustaschkampens skäggkit). På flaskan sitter en ännu större etikett på som ska försöka påminna om någon form av receptbelagd sak. Etikettens layout och design känns lätt igen från Recipies andra produkter. Flaskan är i mjuk plast med en vit kork med en pipett på toppen. Jag gillar tycker helt klart att TBB har den vassare och snyggaste förpackningen. Jag förstår att RBME vill hålla samma stil som sin övriga linje men produkter men i detta fall tycker att flaskan är lite väl billig.

Vinnare: TBB

TBB – RBME 1-0

Dosering

2015-11-11 05.18.51

Jag har alltid varit för att ha en pipett att dosera med då jag tycker att det är enklare. Det finns en anledning till att några av mina favoritoljor har pipett.

Pipetten på RBME doserar på ett alldeles lagom sätt. Den mängd olja pipetten rymmer är precis lagom mängd att använda för mitt skägg. Skulle man inte vilja använda Pipetten kan man ju alltid hälla direkt ur flaskan men stor risk för överdosering då!

2015-11-11 05.19.17

TBB:s dosering består i en plastbit som sitter i hålet under korken. Samma typ av plastbit som finns på likväl dotterns AD-droppar, andra skäggoljor, karamellfärg etc. Doseringen blir att det kommer ut en droppe i taget och efter ett par droppar rinner olja ut med rätt bra fart. För mig som har lite längre skägg och vill ha lite mer olja tar det ett tag att få ut en bra mängd, men längre i det här fallet handlar om några få sekunder extra.

Att förse flaskan med en pipett känns helt klart lyxigare och ger ett mer tilltänkt intryck, Det ger mig som användare en bättre känsla för dosering.

Vinnare: RBME

TBB – RBME 1-1

Applicering

Efter att fått ut oljan ut flaskan är det dags att applicera den i skägget. Jag brukar använda olja dagligen på morgonen i samband med att jag fixar till hår och allt annat som görs i badrummet. Då applicerar jag nästan alltid oljan i torrt skägg för att ge det lite liv och lyster för dagen. Både TBB:s och RBME:s olja är ganska tunna och inte så kletiga. De går båda två att värma upp i händerna och sen arbeta in i skägget på ett bra sätt. Jag har tidigare använt RBME som en av mina vardagsoljor och den är mycket kompetent i detta fall, att applicera den i vått skägg går alldeles utmärkt och den torkar fint in med övriga skägget. TBB:s olja tycker jag har en tendens att löddra lite vid appliceringen i vått skägg vilket jag inte föredrar alls.

Vinnare RBME

TBB – RBME 1-2

Doft

Här kan vi inleda med att jag tycker det finns en klar vinnare, TBB sopar banan med RBME. Vad kan det bero på då? Som  jag skrivit i min recension om Beard Junk:s Tonic tycker jag att det är en klar fördel men de oljor så vågar ha en annan doft av än antingen Citrus eller Skog! TBB har en fräsch doft som sitter i större del av dagen och är en doft som jag bara vill ha mer mer mer av. Den ersätter helt klart en parfym och gör det bra. RBME har en citrusaktig doft med något inslag som jag närmast kan kalla dill (!). Doften sitter inte i lika länge som TBB gör och där har vi också en anledning till varför jag skattar TBB högre.

Vinnare TBB

TBB – RBME 2-2

Kvalité

Sista ronden kommer alltså att avgöra vinnaren i denna match. Var är det för kvalité jag vill se här då, ja det tycker jag är en helhetskänsla, utöver de tidigare ronderna så det finstilta, det man inte riktigt kan sätta fingret på. Tittar man på priset på de båda kostar TBB 145 kr för 50 ml (2,9 kr/ml) och RBME 159 kr för 25 ml (6,36 kr/ml). Priset per ml visar att TBB är ett bra mycket bättre köp. Läser man hur de marknadsför sina oljor så marknadsför sig RBME som en olja som ska vara vårdande och vara bra för skäggrötterna, motverka skäggmjäll och klåda. Inget sådant står hos TBB, där presenteras det som en olja rätt och slätt.

Vinnare TBB (med anledning av priset)

TBB -RBME 3-2

Slutsats/Resultat

Detta är två mycket bra oljor som båda fungerar som en bra som vardagsoljor, jag tycker att vinnaren är tydligare än resultatet kanske säger. The Bluebeard Revenge Oil är en värdig och klar vinnare!

The Bluebeard Revenge Oil:

IMG_0370-0

Recipie For Men Beard Elexir:

movember crew recenserar produkter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s