Blandat

One box to rule them all

FullSizeRender-6

En låda att sämja den.
En låda att främja den.
En låda att tämja den. 

Ja så kom den då till slut. Hela vägen från de djupaste av skägghålor. Mustaschlådan. Den enda lådan. Härskarboxen. Tillverkad under movember månad av landets mäktigaste. I boxen lade Beardshop in all sin makt över skägg och mustasch. Lådan styr nu över alla andra tråklådor på marknaden och ger ägaren och dess ansiktsbehåring ett nästan orimligt fräscht utseende och enligt sägen också en omåttlig populäritet hos det motsatta könet. Illvilliga konkurrenter har fått reda på dess ursprung och försökt förgöra den en gång för alla men kraften är allt för övermäktig. Man vet dock aldrig med onda makter så passa på under november månad. Sen kan den vara borta.

Lådan, en idealiskt geometrisk rektangel av rent papp där dess perfektion är en del av trollmakten. Trots att lådan är gjord av enkel brun papp är den fylld av mustaschmagi. Till skillnad från de andra lådorna ger den ett generöst bidrag på 125 kronor direkt till Prostatacancerförbundet.

Lådan må se liten ut men den rymmer mycket och verkar nästan ha förmågan att utvidga och förbinda sig för att passa sin ägare. Skriften är en inskription skriven med ett modernt typsnitt och den citerar ett enda kraftfullt ord. MUSTASCH.

IMG_2695

När jag öppnar lådan förflyttas jag delvis från den fysiska världen till den mustaschprydda världen. Det är en lite skönare värld men den kan vara svår att kontrollera. Här har jag tack vare lådan förmågan att dämpa mustaschens vilja att utöva alla sina krafter. Här ryms en kam, en sax, två vaxer, en olja, en picker och den mäktiga blå mustaschen. Det här är en låda att förföras av men den kräver sin ägare. Det är lätt att förtrollas. I den fysiska världen är jag en anonym sälle utan mustasch men när jag förflyttas till den där mustaschprydda världen blir jag helt plötsligt någon. En man med makt och utstrålning. Vissa väljer att stanna i den mustaschprydda världen och det är lätt att bli fast där i all framtid. Jag som inom kort ämnar att återvända till den fysiska världen kan stå inför en utmaning.

Under en begränsad tid kommer jag dock att utforska lådans makt och skalda om dess omskrivna krafter. Först ut är kammen och saxen. Mustaschen skall få härska men nu har jag en låda att sämja den, en låda att främja den, en låda att tämja den.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s