Recensioner

Beard Junk – Beard Tonic (?)

2015-11-07 09.13.54

Okej, i vanliga fall brukar man prata om olja eller balm för att få ett prydligt skägg (dvs alla) att klia mindre vilket det tenderar att göra när det blir längre. Stockholmsbaserade Beard Junk by Waterclouds tar istället och testar en TONIC!

Intresse för var detta kan vara för något växer ju mer man kikar på kartongen och dess innehåll, men frågorna är många dom med: Vad f*n är detta? När ska det användas? Hur ska det användas? Är det något för mig?

2015-11-07 09.14.22

Kartongen är snygg och när man öppnar den står flaskan med sin tillhörande pip där. Pipen är lätt att montera när man skruvat av korken. Fördelen som jag ser det med denna lösning är att man lätt kan sätta på korken igen och ta med sig flaskan om man ska resa eller ha med den till gymmet eller så.

Doften av Tonicen kan jag inte riktigt placera på någon doftkarta men jag gillar den, den är inte citrusaktig eller skogig som så många andra av skäggprodukternna ska vara.

Det står på kartongen/flaskan att den ska användas för att motverka klåda i skäggbotten och kan användas på både vått och torrt skägg och ska inte sköljas ur. Så det får väl bli utgångspunkten för mitt test. Första gången jag använder den är lördag morgon och efter inte ha duschat eller tvättat ur skägget sen dagen innan så tänker jag att nu ska vi testa vad detta är för något.

Pipen som kommer med flaskan gör det lätt att dosera. Själva tonicen är mer vattnig än vad en olja är men i fortfarande lite tjockare än vatten. Jag håller med lätthet upp en mängd som jag anser vara bra, vilket blir något mer än när jag använder olja (varför vet jag inte). Jag försöker värma upp Tonicen på samma sätt som jag gör med en olja men det funkar inte riktigt så det blir fort in i skägget. Väl i skägget blir känslan ganska snabbt den samma som man får när man schamponerar skägget. Jag börjar fundera på hur detta ska försvinna men efter en liten stunds masserande så börjar fukten sakteliga avta och skägget blir lätt att forma. Doften sitter i under hela dagen och jag som slutade använda parfym när jag började med oljor tycker det är skönt att få dofta något annat för en gångs skull (inte för att det är fel med citrus och skog).

Andra gången jag använder Tonicen är efter att jag har tvättat skägget och tänker använda den istället för en olja. Jag 2015-11-07 09.14.38använder samma mängd denna gång men när jag försöker få in det i ett blött skägg så känns det som att det börjar löddra sig och inte torka in, det fick bli handduken istället.

Jag har använd Tonicen flertalet gånger efter och kan inte riktigt hitta en bra dosering eller om denna är något som ska ersätta en olja eller vara ett komplement.

En Tonic som man använder för håret ska ju vara något vårdande som ska ge glans åt håret och återfukta hårbotten och i det syftet kan man väl säga att denna lyckas men jag vet inte om detta är något som kommer att ersätta oljan för mig i framtiden.

Jag känner inte efter några dagars testande att jag inte riktigt fått svar på mina frågor så därav blir betyget:

movember crew recenserar produkter

Plus:

Doften, korken och pipen.

Minus: Användningsområde? Dosering? Tonic?

Kategorier:Recensioner

Märkt som:

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s