Blandat

Beardcare

Skägget speglar en mans hälsa på många sätt, tar du inte hand om dig själv så kommer ditt skägg få lida. Dricker du för dåligt med vatten blir skägget oftast torrt vilket leder till kluvna toppar, stressar du under en längre tid så tappar du mer skäggstrån än vanligt, ibland så pass så du får patches (inget skägg). Jag personligen jobbade på en firma fram till ett par månader sedan där jag vantrivdes något otroligt, vilket resulterade i att jag fick en mindre ”patch” på höger kind som blev utan skägg. Bytte firma, sluta stressa, kom igång med träningen igen och skägget är tjockare än någonsin.

Varje kväll efter gymmet när jag kliver in i duschen börjar jag min ”skäggvård”. Då jag jobbar som snickare så samlas det mycket damm och sågspån i skägget, jag börjar med att skölja ur skägget noga med varmt vatten (två ggr i veckan skägg schampoo). Med fingrarna försöker jag få ur diverse stora tovor. När jag duschat klart så torkar jag skägget med en vanlig handuk, skägget är då fortfarande fuktigt. Borstar underifrån skägget (från halsen upp mot ansiktet) och sedan från kinderna och ner mot halsen för att försäkra mig om att alla tovor är utborstade. Skägget får nu lufttorka så att även huden under blir full torr (använd ej hårblås, sliter mer än nödvändigt på skägget)!

Borstar ytterligare igenom skägget och har sedan i skäggoljan. Andledningen till att du vill att skägget är torrt är för att olja och vatteboarbrush_box_front__82572.1408856855.1280.1280n går inte ihop, vattnet stöter bort oljan vilket gör att du inte kan distrubera oljan jämt över hela skägget och huden. Jag maserar in oljan i huden, det som blir över stryker jag ut över hela skägget. Jag tar min borste som jag inhandlat från Incredibeard, ”bästa skäggborste jag använt”!                                                                                                    Runt varje borststrå så är det vilsvinsstrån, de hjälper till att fördela oljan jämt över hela skägget medans de längre tar bort de sista tovorna som kan vara kvar. Mustaschvax i mustaschen för att hålla den i schakt och på helgerna även ett Beard Balm för att få lite mer form på skägget.                                                                                 Påmorgonen när jag vaknar så tar jag några droppar olja i skägget och sedan är jag klar.

Det här är min vardagliga skäggrutin och den funkar utmärkt för mig. Bortsett från att enbart ta hand om skägget med diverse produkter så tar jag hand om min kropp, träna/ motionera, vitamintillskott och en allsidig kost. Som jag börja detta inlägg med, det spelar ingen roll hur många eller dyra produkter du har i skägget så länge som du inte tar hand om kroppen, som i huvudsak är den stora faktorn till hur välmående ditt skägg är, så kommer du inte ha ett skägg till sin fulla potential.

Jag har legat sjuk under helgen och inte hunnit med det jag tänkte göra med produkterna jag fick, så istället under lördagen som kommer så kommer det ett inlägg om allt jag fick, med ordentligt tagna bilder och recensioner.

Till the next time, Keep on Bearding Brothers!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s