Blandat

Lilla julafton

20151108_Dan_Sederowsky_4742Då var stunden kommen, sms:et som meddelade att jag hade att paket från Beardshop att hämta plingade i ajFånen. Med spänning hämtade jag ut det och snabbt som en avlöning tar slut öppnade jag det. Framför mig låg nu ett himmelrike för en mustaschnörd att dyka ner i. Det var Beardjunk Beard Lubricant By Waterclouds (Sverige), en skäggolja som jag inte hunnit testa, men som luktade alldeles underbart. Det var The Bluebeards Revenge Moustache Wax Classic Blend (UK), som jag såklart inte heller hunnit testa, med tanke på att deras varumärke är en dödskalle med korslagda benknotor under blir det nästan lite humor när den doftar som mina döttrar gjorde med överdriven parfymering i 14-årsåldern. Vidare innehöll försändelsen en burk med ett ganska hårt vax som heter Brazils Moustache Wax, även den en svensktillverkad produkt, eftersom det så här till en början är näsan som får avgöra, doftar den onödigt mycket bivax, vilket inte alltid är så kul att ha under näsan, men är det ett bra vax kan man säkert leva med det, finns en svag antydan av citrus också, kanske jag ska tillägga. Nästa lilla burk var från Capt. Fawcett’s (UK), en variant som heter Expedition Strength-Sandalwood, och jo den doftar faktiskt tydligt sandelträ.

Captain Fawsett's crew på BBMC-2012

Captain Fawsett’s crew på BBMC-2012

Jag har testat deras produkter förut med gott resultat. De kan också konsten att klä sig snyggt när de är ute och marknadsför sina produkter. Sist men inte minst innehöll den en låda till, lite som den ryska gumman… Lådan var ett helt kit med allt man behöver för att se snygg ut. dessutom går hela 125.- av köpeskillingen direkt till Prostatacancerförbundet, vill gör det än mer angeläget att köpa den. Visserligen går 5-10.- av priset på de lösa produkterna också direkt dit, men det här är ju suveränt, tänk att både bli snygg och kanske slippa Prostatacancer i framtiden tack vare det. Lådan i sig innehåller allt man behöver för en snygg mustasch, olja, mjukt vax, hårt vax, kam, sax och ett ”plektrum” att skrapa upp vaxet med. Det mjuka vaxet för att få strån att ligga på plats var från Mr Bear (Sverige), en variant som heter Woodland och är bivaxbaserat, med en angenäm doft av nysågat trä. Det andra vaxet var en gammal bekant, nämligen Sterns (Tyskland) Ungerska variant, länge det enda vax som gick att få tag på i Sverige. Funkar bra om man vill göra en Dali eller en Engelsk mustasch. Konstigt egentligen hur marknaden översvämmats med skägg och mustaschprodukter de senaste åren när det blivit mode med hår i ansiktet. Vad händer när modet ändras? Självklart innehöll lådan också en olja från The Bearded Man, också denna med en doft av sandelträ. Dessutom kom det med en blå mustaschpin att sätta i kavajslaget för att visa att man stödjer kampen mot manliga cancer, och så klart även uppmana andra att göra detsamma.

Det om detta, för att fortsätta mustaschens historia. Den blev 1994 uppvaktad av en farbror som hette Sten-Erik Molker

Sten_Erik Molker med sin vanliga "full-i-fan"-blick.

Sten_Erik Molker med sin vanliga ”full-i-fan”-blick.

som tyvärr gått ur tiden nu. Han var en fantastisk människa som kunde berätta historier som ingen annan, och de var sanna egna upplevelser dessutom. Han var en gammal medlem i The Handlebar Club och ville starta något liknande i Sverige, det blev till en början The Swedish nest of The Handlebar Club, men vartefter verksamheten växte bildade man en egen klubb i oktober 1984, Svenska Mustaschklubben. När klubben hade sitt 10-årsjubileum på Bornholm var mustaschen än så länge bara en aspirant, men dess första möte med klubben var julträffen 1994, och den blev fullvärdig medlem på årsmötet 1995. Här är lite bilder från den första träffen. 20151108_Dan_Sederowsky_475820151108_Dan_Sederowsky_475420151108_Dan_Sederowsky_4755Strax efter medlemskapet i Svenska Mustaschklubben blev mustaschen också upptagen i gemenskapen i The Handlebar Club. Då det är en internationell klubb så finns det medlemmar från hela världen, alltid lika kul att åka på dess årsmöte och möte mustascher från andra delar av vårt klot. 1997 blev den uttagen till svenska landslaget i mustasch och eftersom jag sitter fast på mustaschen fick jag följa med den på dess första tävling som gick av stapeln i Trondheim, Norge. Mer om det i nästa inlägg.

Avslutar dagens inlägg med en annan inspirationsbild.20110515_Dan_Sederowsky_0811

Kategorier:Blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s