Mustascher

Inte alltid ”happy,happy,joy,joy” med mustascher.

  
Ni som tror att bära en mustasch eller ett helskägg, för den delen, är bara ”happy, happy, joy, joy” har ju såklart fel. Visst att vissa, så som tangorabatten och moppemuschen t.ex, inte medför så många problem. Men när man har en stor stache, det är då problemen kommer. Främst när muschen börjar växa över läppen. Det var länge sedan som jag riktigt kunde njuta av en god gräddbakelse eller en underbar kaviarmacka.Att få grädde i mustaschen är såååå otroligt vidrigt, det tar bara några sekunder så luktar den sur mjölk. Och tänk dig då att allt luktar sur mjölk eftersom mustaschen då är placerad direkt under din näsa. Katten, fästmön, kontoret, maten du lagar, om du lagt av en brakare(i vissa fall kan detta dock vara till en fördel), kudden, ölen m.m. Tänk att du kommer hem och säger till din älskling att hon/han luktar sur mjölk eller kaviar. Det kan jag säga med erfarenhet inte är så poppis. Detta gäller dock inte bara grädde och kaviar utan också öl, kaffe, soppor, varmkorv med bröd, grytor, läsk, pizza, potatismos, såser, köttfärssås m.m. Ibland känns det som man kan öppna en restaurang i mustaschen.

Det finns en del knep jag brukar köra på. När det gäller mat så brukar jag vände t.ex. mackan eller pizzaslicen upp och ner men var noga med att pålägget sitter fast på mackan. Alt vika ihop mackan om det går. Det är dock svårare att vika ihop en korv med bröd och jag har testat vända en upp och ner en gång. Jag kan säga att jag aldrig fick bort fläckarna ifrån tröjan och ett korvbröd blir man inte mätt på. Men hunden som var med vid det tillfället vart glad iaf. Men då lärde jag mig att äta den på sidan ist. Och det funkar väl till viss del. Det ser lite roligt ut men vad ska man göra. Drycker och vissa soppor är desto lättare, ett sugrör är det bästa. Försöker undvika det när man är ute och dricker öl eller whiskey. Det ser lite fånigt ut. ”Kan jag få en 6:a Laphroaig utan is och ett sugrör, tack”. Iofs att använda ett sugrör till dom flesta drycker och soppor ser ganska fånigt ut. Om man tex dricker kaffe eller soppor så brukar sugröret bli lite mjukt, tror inte det är så nyttigt. Dock så dricker jag bara ljummet eller kallt kaffe så det brukar funka. Och använda sugrör i tex ärtsoppa eller minestronesoppa är inte heller så bra, om man inte har ett brett sugrör. Och låter soppan svalna en del. Så att äta soppa på en restaurang är inte att rekommendera då dom andra får vänta på att du ska äta klart och det kan ta ett tag.
Förutom att mat och dryck kan var ganska jobbiga för en som bär en mustasch eller ett skägg så finns det andra saker som är jobbiga. T.ex så vaknar min mustasch ca en timme efter jag vaknat, ibland ett par timmar efter jag har vaknat. Och ibland vaknar den aldrig på hela dagen. Och den tål inte alkohol lika bra som jag, efter ett par öl så slokar den. Trots sugrör och varannan vatten så däckar den relativt snabbt. Skittrist när man är ute med polarna och har trevligt och allt mustaschen vill göra är att åka hem och sova typ. Sen ska vi inte snacka om när man är förkyld och jättesnorig. Så vi hoppar det inlägget helt, ni får helt enkelt föreställa er vad som händer och hur det ser ut när man råka nysa och det inte finns något papper i närheten. Jag lämnar det där och visar ist hur mustaschen ser ut på morgonen när jag vaknar. Dessa är tagna under veckans gång och dom visar hur ”vacker” mustaschen är då.(förutom den sista då såklar. Den är när man snyggat tll den.)

    

  

   

 

Förutom det är det otroligt snyggt att ha en mustasch eller ett helskägg. Och dom har många fördelar. Man får många komplimanger, folk kommer ihåg en(iofs gjorde folk det innan pga mitt namn Spider-Man), kattungar älskar en snygg mustasch, man kan leka lekar med den(kommer ett senare blogginlägg om det), man ser äldre ut (förutom en gång när dom faktiskt fråga om leg på systemet, helvete va förbannad jag vart då. Trodde han i kassan att jag hade en lösmustasch eller?) m.m.   
Vet att jag skulle ha skrivit mer om vad man kan göra för roligt med sin mustasch men detta får räcka för denna gång.
/Spidey

Kategorier:Mustascher

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s