Blandat

Hur skägget blev till…

Ni som har läst mina inlägg vet att jag nämnde i mitt första inlägg att det är nog tack vare min son som jag är skäggig, men att det var en annan historia, som jag tänkte ta vid ett senare tillfälle. Det tillfället är nu 🙂

Jag och min sambo har varit tillsammans i många år, sedan 2006. Vi träffades unga och har förblivit ett par genom lyckliga stunder men även svåra.

  
Vi klickade första gången vi såg varandra och sedan dess har det varit kärlek, jag minns det som igår när vi träffades på en fest hos en gemensam vän, när jag åkte därifrån minns jag att jag SMS:ade henne ett par fina ord vi umgicks nästa varje dag hon 17 år och jag 22 år.

Redan kort där efter så bestämde vi oss för att flytta ihop, för att snabbspola lite framåt i tiden så några månader senare bestämde vi oss för att försöka få barn men åren gick och inget barn blev det. 

Vi försökte i 8 år innan vi tog hjälp, vi vände oss till kvinnohälsan som tog prover på mina ”soldater” som visade sig vara friska och så kollade dom kanalerna i min sambos äggledare och där visade det sig att ena var tätt så våra chanser var inte så stora att få barn den naturliga vägen. Så stimulering var inget alternativ, dom tyckte vi skulle köra med IVF.

IVF fungerar på så sätt att med hjälp av läkemedel så stänger man av kroppens egna sätt att få ägglossning och äggproduktion för att sedan med hjälp av läkemedel sätta igång det igen, sedan någon dag innan man plockar ut äggen så får mannen (jag) lämna ett sädesprov.

När dom plockat ut äggen och har mitt prov så låter dom dessa ligg tillsammans och äggen ska bli befruktade.

Läkarna plockade ut 14 ägg ur min sambo men endast 1 blev befruktat och det var detta ägg dom sedan förde in i livmoder igen. 

Det är mycket ovanligt att ett IVF försök funkar på första försöket, men där det lilla ägget blev våran son som vi längtat efter så långe, blir nästan lika tårögd nu när jag skriver om det som den dagen då min sambo sms:ade mig ”DU SKA BLI PAPPA” den lyckan jag kände då efter så lång tid av oro att aldrig få bli pappa, depressioner etc den går inte att beskriva. 

Då den dagen beslöt jag mig för att jag inte skulle raka mig under hela graviditeten, ni vet lite som ett slutspelsskägg som varade i 9 månader.

  
Sagt och gjort, jag rakade mig inte under hela graviditeten och när grabben föddes så kände jag att skägget blivit en del av mig så hade inte mage eller vilja att raka mig och på den vägen är det, det var så mitt skägg föddes och jag har min son att tacka för det 💙

  
  
  
Tills vi hörs/ses igen, Kärlek till er alla 💙

#staybearded #stayloyal #stayvillain 🎩〰👌🏻

//Jimmy ”@nagarebozhi” 

Kategorier:Blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s