Blandat

Brazils Moustache Wax

Efter en lång och stressig vecka så är det nu äntligen helg, en helg som för mig går i mustaschens tecken. Fick i slutet av veckan hem dom sista produkterna från Beardshop , och likt ett barn på julaftonsmorgon slet jag snabbt upp paketet. Med alla produkterna hemma så är de nu bara att börja testa och recensera. Men jag ska redan idag göra min första av många recensioner.

Mina damer och herrar idag bjuder jag er på;

Brazils Moustache WaxIMG-20151107-WA0056

Jag skulle ljuga om jag påstår att jag aldrig använder vax i min mustasch, men under de senaste året så har det varit väldigt sällan. Jag kör nu mera på en stil som på engelska kallas för ”Natural moustache” vilket innebär att jag e regel endast använder vatten och hårfön för att styla min mustasch. Men nu var det då dags att vaxa till den igen. Men för att lyckas med de så krävs det tålamod och en hel del jobb. Det ska borstas och fönas osv, men mer om hur det går till kommer i ett inlägg längre fram.

”Brazil’s Moustache Wax är ett svenskt handgjort mustaschvax med hög stadga. Det är baserat på naturliga och noggrant utvalda ingredienser. Ett hårdvax som håller mustaschen på plats och fungerar även på ett kortare skägg. Mild citrusdoft”

Vaxet kommer i en burk på 24 ml vilket är en generös mängd vax med tanke på det låga priset på 119 kr varav 10 kr går direkt till Prostatacancerförbundet. Då jag stylar min mustasch så att den ska se naturlig ut så funkar detta vax ganska bra för mig. Försökte mig även på lite mer avancerade vaxningar men det fallerade direkt då jag har ganska grova hår som kräver ett hårdare vax med hög stadga.

Vaxet innehåller bivax, vegetabiliskt fett och citronolja, alltså bara naturliga produkter. Och nu till mitt enda egentliga minus med detta vaxet. Vaxet har en väldigt svag doft av citrus men en extremt skarp doft av bivax vilket jag själv har väldigt svårt för, så hade önskat att citrus doften hade haft övertaget. Men bortser man nu ifrån dofterna så är det enligt mig ett kanon vax som jag rekommenderar er alla att testa.

Mitt slutgiltiga betyg blir; 

betyg4plus[1]

Återkommer imorgon med fler recensioner 

1 svar »

 1. När kommer nästa inlägg?
  Jag är nybörjare och har köpt just Brazils Moustache Wax. Jag tycker det är väldigt svårt att få in det i mustaschen. Jag värmer det med hårfönen så att ytan på vaxet blir ”flytande”, men innan jag hinner få det till mustacshen så stelnar det. Har du något tips?
  Vore också kul att läsa om hur man för övrigt sköter om mustaschen.
  Mvh,
  Marcus

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s