Insamling

Varför har jag skägg?

Som titeln på detta inlägg lyder ”Varför har jag skägg”, en fråga man får rätt så ofta av nytt folk man stöter på. Är det intIMG_0482 (2)e varmt, sticker/kliar det inte, har du precis flyttat från gatan mm. Idag så måste man förklara för alla runt om om sina estitiska val tex skägg.
Det kan många gånger vara en konversations startare med nytt folk man träffar. Jag personligen har inget emot att folk frågar om mitt skägg och undrar varför jag började odla. Anledningen till att jag just bär skägg är dels för jag tycker det ser jäkligt bra ut, manligt men jag gillar även att man sticker ut, fler och fler väljer idag att bära helskägg men fortfarande har majoriteten stubb/renrakat. Mitt skägg får mig att sticka ut. I ett rum med tio män så har en av dessa ett fylligt helskägg, vem är det i första hand du kommer ihåg, jo mannen med skägg.

För lite mer än ett år s10435702_1587164914845542_6886392411515275784_nedan startade jag Swedish Beardsmen, jag hade året innan försökt mig på ett så kallat Yeard, helt enkelt låta skägget växa ett helt år utan att man på något sätt trimmar det. Jag klarade ett halvår, på en fest blev jag övertalad att raka av mig skägget. Måttligt alkoholpåverkad så är skägget det första som ryker när jag kommer hem från krogen. Vaknar upp på morgonen och har ett svagt minne av att jag rakat mig, hoppades innerligt att det bara var något jag drömt, men skräcken slår fast i mig när jag tittar mig i spegeln! Jag bestämde mig några månader senare att göra ett nytt försök efter jag tittat på ett par avsnitt av Whisker Wars. Men jag behövde något som såg till att jag verkligen höll fast vid skägget den här gången. Födelsen av Swedish Beardsmen blev till. Målet var att komma i kontakt med klubbar runt om i världen, dela bilder och skäggvård sinsemellan,”ett roligt skäggforum”. Idag har vi kontakt med ett 30 tal klubbar i Euoropa och USA. Våran klubb håller jag varmt om hjärtat, ville starta något som verkligen var en svensk klubb men för alla nationaliteter, vi har idag medlemmar från många olika länder, främst sverige, vilket gör det otroligt roligt att träffa och prata med. Målet inför nästa år att samla ihop Sveriges skäggmän och i samlad trupp åka och se/delta i Världsmästerskapen i skägg och mustache. Vi vill också i framtiden satsa på välgörenhet för diverse ändamål för att verkligen hjälpa till:) Vi finns på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube och Swedishbeardsmen. se                                                                                                                                                         Håll ögon och öron öppna

Men en sak i taget, nu är det Movember och vi satsar helhjärtat för att tillsammans (oavsett klubb) samla in pengar för prostatacancer forskningen, kolla gärna in Beardshop.se grymma skägg och mustache kit och var med och gör skillnad:)

Beard On Brothers /Philip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s