Blandat

Sprid ordet

Idag var en kul dag. Eller…alla dagar är väl kul egentligen, men idag höll jag ett föredrag på Köping Scheele Rotaryklubb, och det handlade såklart om Svenska Mustaschklubben, Movember och svenska Mustaschkampen. Jag tror inte åhörarna sprang iväg och tömde sina plånböcker direkt, men många fick nog något att tänka på.

Jag lovade ju att bloggen skulle handla en del om min mustasch historia, om jag tar vid där jag slutade förra bloggen så hände nog inte så mycket på sisådär 15 år innan jag kom med i mustaschklubben, men jag gjorde så gott jag kunde för att bära en hedersam mustasch. Den fick en del uppmärksamhet redan på den tiden, och jag såg med avundsjuka ögon på alla gamla foton av farbröder med imponerande mustascher, nu är jag själv en sån farbror, men inte tycker jag att jag är mer imponerande för det…..

Mustaschen omkring 1990

Mustaschen omkring 1990

Minns mest problemen under den här tiden att hitta något vettigt vax, jag hade ju kommit över tiden med Nivea och aska, men en kompis hade öppnat en frisersalong och via honom kunde jag köpa Stern Ungarische Bartwichse, och det var ett riktigt lyft vill jag minnas. Fortsättning följer….

Jag har i alla fall hunnit testa en del av grejerna från Beardshop och Grooming, tänkte som sagt vänta med ev. betygsättning till slutet av månaden, men så mycket kan jag säga att The Bearded Man co Styling wax race day var väldigt lättjobbat, luktade gott, (läder!), var lätt att forma med, men tyvärr höll den inte en hel arbetsdag för mig, nu bestod visserligen arbetsdagen av att brygga öl, och i det fuktiga klimaten är det inte mycket som håller. Jag testar vidare så får vi se. Oljorna jag testade luktade också gott båda två, men eftersom jag måste ha hårspray för att hålla en meter mustasch på plats så är det inte riktigt min grej, hårspray lägger sig liksom utanpå håret och fäster inte så bra.

Laddar på med en inspirationsbild till.

20151003_Dan_Sederowsky_4232

Kategorier:Blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s