Insamling

Därför stödjer vi Mustaschkampen

mustaschkampen

Månaden november har numera bytt namn till movember, och starten har gått för årets upplaga av månaden som tillägnas mäns hälsa. För det är ju så, att mäns hälsa har kommit lite i skymundan av oktobers rosa insamling. Därför välkomnar vi alla aktiviteter som ploppar upp över landet, där företag, privatpersoner och organisationer gör sitt för att uppmärksamma Prostatacancerförbundets blå mustasch.

Detta års Movember Crew har gått ut starkt med bloggandet, och vi hoppas på inspirerande läsning månaden ut.

I år har vi valt att aktivt stötta Mustaschkampen, som är Prostatacancerförbundets insamlingskampanj. Detta för att pengarna då går till den svenska forskningen och även till att stötta patientföreningar runt om i landet. Dessutom är Prostatacancerförbundet ett ganska litet förbund med ett litet kansli, som behöver hjälp för att kunna nå ut med information.

mustaschkampen skägg mustasch kit

Vi på Beardshop och Grooming har varit med och tagit fram de skägg- & mustaschkit för Mustaschkampen som säljs för att samla in pengar. Här ligger fokus på att Prostatacancerförbundet ska vara den stora vinnaren – hela 25% av försäljningen skänks till välgörenhet. Vi har även ansvar för Mustaschkampens instagramtävling tillsammans med Ratemybeard.se, där den snyggaste mustaschen samt skägg+mustasch ska utses. Tagga #mustaschkampen2015 och @beardshopse @ratemybeardse för att vara med.

instagramtävling mustaschkampen

Prostatacancerförbundet var även hedersgäst när vi anordnade World Beard Day i september, som resulterade i över 17 000 kr i insamlade pengar.

Vi väljer att lägga vårt engagemang och en massa övertid på Prostatacancerförbundet, därför att cancer är en orättvis sjukdom som tar bort många människor i förtid. Vi har själva drabbats av cancer i nära relationer och vill göra det vi kan för att förhindra att andra människor och anhöriga hamnar i samma situation. Vi kan inte göra så mycket själva – men genom att erbjuda våra kunder att hjälpa till så kan vi gemensamt göra skillnad.

Vi behöver din hjälp att sprida skägg/mustaschkiten samt instagramtävlingen för Mustaschkampen vidare!

Vi vill även passa på att tacka Bearded Villains för all uppbackning kring kampanjerna, Jessica Wikström för fotograferingen och Andreas Fransson från Ratemybeard för grafiskt material.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s