Recensioner

No beard, no party

Movember D2_1

Det damp ner lite skäggprylar i det Lindmanska residenset. Tyvärr finns det som ni ser inte särskilt mycket att testa på just nu men jag kommer att återkomma med recensioner senare.

Det rör sig om skäggoljor från Big Red och The Bearded Man Company samt en Beard balm från Damn Good Soap Company.

Några av skäggoljorna har jag faktiskt redan testat så jag skall faktiskt vara så lömsk att jag återanvänder delar av recensionen och kompletterar med de nya.

20151101_133536

Inte mindre än fem olika varianter av skäggolja från The Bearded Man Company har hittat hit och det här är kul. Att från ett större utbud få möjligheten att själv hitta sina favoriter är få förunnat. Totalt finns det 24 olika varianter och jag applåderar idén men tyvärr är utförandet inte helt fläckfritt även om man har gjort om konceptet sedan förra året där man köpte flaskorna var för sig. Nu kommer de i snygga presentboxar, ja till och med en julkalender där varje dag är en ny doft. Tyvärr är flaskorna väldigt små (2 ml) och snittpriset blir då 23 kr per flaska. Det är inte så mycket bang for the buck med hänsyn till den lilla mängden. Nu jobbar jag ju endast på att jobba upp en mustasch men jag gissar att ett redigt skägg slukar en sådan flaska direkt. Doseringen är dessutom inte smärtfri. Det är oerhört svårt att få ut en lagom mängd. Jag har försökt på alla möjliga sätt. Ketchupflasktekniken, det besinningslösa skakandet, den mjuka metoden och det gamla hederliga lockropet men inget verkar fungera. Här borde man se över designen och kanske trycka dit en pip eller pipett för att kunna få bukt med problematiken.

Okej, nu har ni fått en heads-up för utmaningarna med förpackningar och prisbild men dofterna då? Jodå, det är idel fina aromer. Jag fick prova följande varianter med följande utlåtanden och omdömen.

Bay Rum:  Bomber och granater! Här hoppar inga halta löss. Den här sköna mixen av gammal karibisk piratfylla och julafton måste nog upplevas. Den är rent ljuvlig.

betyg4plus[1]

 

 

Oak Barrel: Välkomna skogshuggaren i ditt liv. Här är doften av sågspån och ek dominanta. Tyvärr lite söt och alldaglig för min smak. Den är fräsch men det händer inte mycket.

movember crew recenserar produkter

 

 

Rosemary: Här är det lite mer drag under galoscherna. Pigg doft som väcker sinnen till liv och doftar rikligt av skog. Inget för den känslige.

betyg4[1]

 

 

Bergamot: Citrusdoftande essens på en basnot av bergamot. Klassiskt och ofelbart. Håller i alla lägen.

betyg4[1]

 

 

Sicilian Lemon: Här var det också citron men i rejäla doser. Som att gnida in en citronfrukt i mustaschen, vilket låter betydligt sämre än vad det är. Fräscht är ordet.

movember crew recenserar produkter

 

 

Ja som ni märker är det rätt jämnt skägg mellan dofterna och om mina fem varianter var så här bra så är jag nyfiken på resten av arsenalen. Trots bristerna jag berörde tidigare så är det här ändå ett bra sätt att undvika att köpa den berömda grisen i säcken. Oljorna är bra och gör definitivt sitt jobb, att mjuka upp skägget eller mustaschen. Köp hem ett produktpaket och testa och om du som jag tycker att det flyger så investerar du i den större flaskan som jag har länkat till på respektive doft. Du hittar garanterat en favorit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s