Mustascher

Nu är det dags….

Jag har med utgångspunkt från min långa karriär inom mustaschvärlden lovat att blogga för att inspirera andra och för att testa produkter, min mustasch har tävlat på världsscenen sedan 1997. Eftersom den sitter fast på mig har jag också fått möjligheten att följa med och se stora delar av världen samt lära känna de mest underbara människor man kan tänka sig. Min absolut bästa vän hade jag aldrig träffat om vi inte haft våra mustascher. Jag är idag 55 år, gift med min första fru i andra äktenskapet, pappa till 4 och farfar/morfar till 4 samt bonusbarnbarn och en fyrbening som det inte finns något svenskt ord för, han får gå under den engelska benämningen ”granddog”. Jag är en hängiven medlem i Svenska Mustaschklubben, där jag dessutom sitter i styrelsen, medlem i The Handlebar Club, samt sekreterare och en av grundarna till World Beard and Moustache Association, WBMA är som IOC i den olympiska världen. Vi avgör var VM skall gå av stapeln om 4 år, samt samordnar regler och liknande för VM-tävlingar.

Här är de första försöken att odla en mustasch, någon gång 1974-75

Här är de första försöken att odla en mustasch, någon gång 1974-75

Här är en bild från den senaste VM-tävlingen i Leogang, Österrike.

Här är en bild från den senaste VM-tävlingen i Leogang, Österrike.

För 10-15 år sedan skrev jag i princip dagligen bloggar om mitt liv, oftast ur ett politiskt perspektiv, men när det började bli ordning på svensk politik hade jag inte så mycket mer att säga så jag la ner. Den här bloggen är ju tänkt att vara ett stöd för kampen mot prostatcancer och ett stöd för er som går ”all in” och satsar på en mustasch i Movembers eller Mustaschkampens namn. I denna första blogg tänkte jag att min mustasch ska få berätta sin tidigaste historia.

Den föddes för ca 40 år sedan som ett typiskt moppefjun för att imponera på tjejerna, för att den skulle vara lite mer fick den en behandling med Nivea uppblandad med aska…. Frågan är hur smakligt det var egentligen? Sedan har det rullat på i olika former, för ca 35 år sedan fick den sällskap av ett helskägg, med baktanken att jag skulle slippa raka mig varje dag när jag försvarade Kung och fostervatten i Svenska flottan. När skägget åkte av började mustaschen få lite form, och jag försökte hitta något lämpligt vax att hantera alla vilda strån med, inte helt enkelt på den tiden, idag är det ju bara ett klick bort via t.ex Grooming eller Beardshop. Mer om mustaschens historia kommer i nästa blogg.

Jag har också lovat att testa produkter som ska göra livet lättare för vårt ansiktshår, de grejer som ligger framför mig just nu är, Big Red Beardoil, Damn good soap company Beardoil samt The Bearded Man co Styling wax race day. Jag skulle kunna skriva att det är de mest fantastiska produkter jag testat, men jag tänker vänta med det, till slutet av månaden, när jag testat fler produkter och kan ställa dem mot varandra.  Jag ber ändå dig som läser detta att beställa av dessa produkter, för då hjälper du till med insamlingen för utrotandet av prostatacancer.

Som lite inspiration, så här såg vännen Elmar Wieser ut när vi tävlade i Trondheim för 4 år sedan.

Elmar Wieser vid VM-2011.

Elmar Wieser vid VM-2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s