Recensioner

Jag startar Movember med The Bearded Man Company

NU KÖR VI!

The Bearded Man Company

För att kicka igång Movember på riktigt så har jag testat lite skäggoljor från The Bearded Man Company. Jag har min nybryggda?! kopp kaffe från 7 eleven bredvid mig, massor av anteckningar och ett jäkla driv. Jag har testat dessa oljor till och från i några veckor för att få ett hum om hur de är och passar mig. Jag har 5 oljor från TBMC som jag ska prova och utvärdera, dock börjar jag med 3 av dem idag.

The Bearded Man Company har för övrigt slagit på stort, och har i nuläget 24 olika dofter på deras oljor och balms. Nu kanske ni undrar hur man ska kunna välja bland 24 dofter? Jo, dom har gjort något smart här, och det är att erbjuda alla dofter i små testflaskor, som ett kit. Då kan man i lugn och ro testa, lukta och njuta innan man bestämmer sig för en, två eller kanske fem olika dofter man är intresserade av, och vill köpa fullstora produkter av.

Beardshop.se har detta testkit och jag tycker att om ni är osäker, testa ett sånt. Det är en jäkla massa att välja på och det är hur kul som helst. Dessa testflaskor innehåller 2ml skäggolja och räcker till 3-4 appliceringar om man har min typ av skägg, dvs runt 20 cm! En extra detalj är också att du kan köpa dem i en sjukt snygg trälåda, som ser ruskigt snygg ut när den står framme, ellet en specialdesignar 24-luckors julkalender, där varje lucka innenhåller en ny doft. Perfekt present till en vän, partner eller familjemedlem.

Oljorna i sig har samma bas, även om de skiljer sig lite i färg. Färgen har dock med doftsammansättningen att göra och vissa är därför helt genomskinliga, medan andra är mörka eller mörkt gula. Oljorna är gjorda med 100% naturliga ingredienser och mjukgör skägget helt fantastiskt.

Jag har testat tre oljor hittills, Leather, Fresh Cut Grass och Driftwood, varje morgon innan jag gått till jobbet eller börjat dagen. Utan att kännas oljig och kladdig som ha mitt skägg känts återfuktat och friskt hela dagen, ibland har jag applicerat en gång till efter middagen, bara för att lukta gott även på kvällen. Dofterna i sig sitter i väldigt länge, men känns inte för starka eller påträngande, utan de har en bra och måttlig blandning som inte stör.

Jag har Rosemary och Tobacco kvar att testa, men det får bli en annan dag, jag vill ju hålla inlägget relativt kort! 🙂 Scrolla ner för att läsa om vad jag tyckte om oljorna!

Andreas - The Bearded Man Company
Jag är glad, jag lovar! Jag ser bara lite trött ut!

The Bearded Man Company DriftwoodDriftwood – Denna är så mörk, tung och skogaktig. Den påminner om Cedarwood, men utan de blommiga och fruktiga tonerna. Denna är som att befinna sig inne på ett sågverk. Man kan nästan ta på de nyslipade plankorna, nykapade träden och rulla runt i spånet. Stark, mörk och mystiskt skulle jag nästan vilja säga. Gillar du klassisk trädoft, då är denna helt rätt för dig!

The Bearded Man Company Fresh Cut GrassFresh Cut Grass – Nyklippt gräs? Nja.. Banan? Mja kanske. Denna är lite komplex. Vid första sniff luktar den banan, eller påminner om banan. Vid vidare applicering och användning så övergår doften till något som faktiskt påminner om nyklippt gräs. Dock sitter det ganska lång in, bakom banandoften. Man kan nästan även känna doften av gräsklipparbensin, blandat med gräs. Intressant doft, men den känns lite väl fabricerad och inte genuin. Svår att sätta fingret på. Jag gillar, men ändå lite tveksam. Det kommer en lite frän efterdoft på slutet som jag tycker är lite väl stark. I slutändan fungerar den, och ja, kanske luktar den ändå som nyklippt gräs… kanske!

The Bearded Man Company LeatherLeather – Jag tror Bearded Man Company tog läderdoften för specifik. En doft, från andra tillverkare, som varit min favorit i många år är just läder. Sådär att man får känslan av skinnjacka, motorcyklar och garveri. Denna läderdoft hamnade mer åt ingånget, begagnat och insuttet läder. Lite som ett läderarmband som hängt med ett tag och börja lukta lite funky. Nästan lite oljigt och gammalt läder. Inte fräscht läder, inte jättegott nytt läder, utan lite … inte unket, men speciellt. Kanske lite lakritston i bakgrunden, kanske lite fikon. Jag vet inte om denna är bra. Jag tror jag föredrar andra läderdofter.

Det var allt för idag, kommentera gärna om ni också har testat dessa, jag vill gärna höra vad ni tyckte!

Följ mig på Instagram – @freeradical666

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s