Blandat

Tack för denna månad! Nu blir det lite rakning.

I tusentals år har människan drivit en evig kamp mot sitt ansiktshår. Egyptierna rakade sitt huvud och skägg och även grekerna och romarna tog till sig denna vana ett par hundra år före kristus.

Personligen har jag inte varit renrakad under de senaste 8 åren och ett tag tog jag inte ens bort ett enda skäggstrå från mitt ansikte. Numera rakar jag faktiskt både lite av halsen och kinderna, där det är som glesast. Beardshop.se skickade hem två finfina rakprodukter förra veckan som jag har haft mycket glädje utav. Jag tänkte dela med mig av mina synpunkter i denna, min sista recension under November.

Bamboo Men Conditioner & Shaving Cream

IMG_8076

Detta är en kombination av balsam och rakkräm. Den är baserad på naturliga ingredienser och innehåller rent organiskt bambu extrakt och närande hampfröolja. Jag började med att testa den som balsam efter tvätt och den gjorde sitt jobb helt OK på skägget. Jag föredrar annars att använda olja efter tvätten. Jag har lite svårt att utvärdera om den verkligen gjorde skägget mjukare så jag testade både med och utan och jag upplevde ingen större skillnad. Skägget kändes fräscht och den doftade gott. Min flickvän älskade doften och hon sa att hon brukade sniffa lite på krämen när hon var i badrummet. Som rakkräm tyckte jag mer om den. En liten klick räckte ganska bra till de små partier jag rakar och hyveln gled bra över huden utan att irritationer eller skärsår. Doften är fräsch och manlig. Jag anar lite kanel och pepparmint.

betyg4[1]

 

Mr. Bear Shaving Oil

IMG_8090

Denna citrusdoftande rakolja kommer från Göteborgsbasserade Mr. Bear Family och innehåller Ricinolja, aprikoskärneolja, jojobaolja, sheasmörsolja, essentiella oljor. Den är mer trögflytande än en skäggolja och tränger in i huden långsamt pga ricinoljan. Jag har testat den både för sig själv och som underlag till Bamboo Shaving Cream. Den funkar alldeles utmärkt på egen hand och rakningen gick som en dans. Huden lämnades mjuk och len helt utan skärsår eller irritation. Doften är fenomenal av citrus och känns verkligen frisk. En flaska på 30 ml kostar 129 kronor men jag lovar att den kommer att räcka över nyår och lite till då den är väldigt dryg.

betyg4[1]

Jag har varit ganska frikostig med betygen under denna månad men produkterna som jag testat har verkligen hållit hög klass. Slösa inte bort ditt liv med att använda halvtaskiga rakprodukter till lågpris på ÖoB! Man behöver inte vara höginkomsttagare för att kosta på sig produkter av hög klass. Det finns prisvärda produkter för alla på Beardshop.se och man behöver inte fylla badrumskåpet med produkter för att hålla skägget i trim.

Här kommer min inköpslista till dig!

– En bra hyvel. Varför inte testa en säkerhetshyvel eller kniv och raka dig på klassiskt vis?
– En rakolja eller kräm.
– En aftershave lotion.

För dig med skägg:

– En trimmer. Gillette har en med både hyvel och trimmer i ett.
– Ett mustaschvax
– En skäggolja.
– En liten borste. Den funkar både till mustasch och skägg.

Detta har varit en oerhört trevlig Movember. Jag har fått chansen att testa många sköna produkter och hittat många nya favoriter. Jag har med stort nöje tagit del av mina medskribenters inlägg och recensioner. Ni har alla odlat fram supersnygga mustascher! Jag hoppas verkligen att du som läst mina inlägg har fått behållning och kanske kan tänka dig att spara mustaschen även om Movember nu lider mot sitt slut.

Jag ser fram emot att se hur mycket pengar vi tillsammans lyckats samla in till Prostatacancerförbundet.

Ett stort tack till er alla som varit med och bidragit! På återseende!

IMG_8089

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s