Recensioner

Inspirerad av naturen

bear

Vi svenskar verkar gå i bräschen när det gäller skägg och mustaschvård just nu. Jag skall vara helt ärlig och säga att jag inte har varit helt insatt i ämnet men under movember har jag fått utvärdera flertalet produkter i toppklass där de flesta varit från svenska företag.

Sist ut är Mr Bear och deras mustaschvax, Mr Bear Moustache Wax Woodland. Det här är ett vax värt namnet, handgjort och på naturliga ingredienser. Vaxet levereras i en plåtburk om 20 ml. och den stora utmaningen här är att få upp innehållet. Mr Bear Moustache Wax Woodland är nämligen stenhårt och behöver värmas lite först. Själv värmde jag burken mellan händerna ett par minuter men har man brådis funkar det enligt uppgift bra med en hårfön. När vaxet är varmt nog skall det kramas och fördelas i mustaschen. En procedur som är relativt enkel och snabb. Ett hett tips är att använda en mustaschkam för att få en naturlig fördelning av vaxet. Doften är diskret men visst luktar det barrskog ändå. En angenäm doft som inte sticker ut alltför mycket. Jag gillar plåtburken i klassisk design. Snygg och smidig att plocka med sig.

För att enklare få upp vaxet ur burken så kan man med fördela använda en s.k. moustache picker från Beardshop. Ett komplement som starkt påminner om ett gitarrplektrum. Istället för att använda nageln kan man skrapa upp vaxet med denna enkla men ack så geniala uppfinning.

Mr Bear Moustache Wax Woodland är svensk kvalitet, inspirerad av den oändligt vackra men karga svenska vildmarken levererat i en smart förpackning. Något svårhanterlig är den utmanande men väl på plats gör den sitt jobb med bravur.

betyg4[1]

 

Kategorier:Recensioner

Märkt som:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s