Mustascher

För och av svenska mustaschkonstnärer

Mina damer och herrar! Vi har kommit till vägs ände för denna gång…det känns både skumt och lite småskönt (det har varit mycket att hålla koll på, inte minst mustaschen;)!

IMG_0333-0.JPG

Jag har fått prova på lite olika skägg- och mustaschvårdprodukter hittills och än är inte recensionerna ända in i hamn. Därför så vill jag dagen till ära avsluta med en bedömning av både ett mustaschvax och en väldoftande skäggolja.

Testet av mustaschvax gick denna omgång till Mr Bear Family som verkar vara ett svenskt varumärke och deras Moustache Wax Woodland. Det här är ett riktigt hårdvax jämfört med det första mustaschvaxet som jag testade här på bloggen. Enligt förpackningen ska man ha burken i en ficka nära kroppen för att värma upp den innan användning. Det gjorde ingen direkt skillnad för mig…kruxet verkar snarare vara att gnida lite vax mellan fingrarna så att det hettas upp något/smälts ner och blir mer anpassat som mustaschformande material. Så jag har helt enkelt använt vaxet till att fortsätta styra ut och upp min mo så gott det går. Eftersom mitt tålamod och skicklighet trutit något de sista veckorna så blev det inte riktigt några handle bars… 😦 En annan gång kanske? Som tur är fortsätter ju skägget att växa även i framtiden så nya skäggkreationer kommer det förmodligen att bli.

Däremot behöver jag ge ett betyg redan nu, oavsett handle bars eller ej! Utifrån mina förutsättningar och min smak är det här en intressant ny bekantskap. Förutom hårdheten är konsistensen kletigt bivaxig och behöver spridas ut med en kam för att inte klumpa ihop alla hårstrån till några få… Det är just här som jag anser att skillnaden hade varit i och med en längre och mer bångstyrig mustasch – Woodland är som gjord för just ”svåra mustaschfrisyrer” och doftar tallskog som för en riktig skogshuggare! Stadgan är maximal och skulle troligtvis överleva planeten jordens samtliga variationer av vinterstormar! 😀 I övrigt tilltalar inte skogskänslan under näsan i detta nu just mig. Om du vill ge bort en present till någon med handle bars eller dylikt snart så har du dock förmodligen ett säkert kort!

Betyg: 3 av 5

movember crew recenserar produkter

IMG_0357-1.JPG

Skäggoljan som jag provat ifrån Brazil’s luktar gott av citrus och går under namnet The Lion Tamers Beard Oil Citrus. Förutom de uppenbara citrusinslagen finner vi även arganolja, jojobaolja, avokadoolja och aprikosolja. En bra blandning av naturliga ingredienser som även är rik på E och D-vitamin, vilka ska ha en mjukgörande effekt på skäggbotten och motverkar klåda.

Skäggoljan ifrån Brazil’s har en mycket behaglig konsistens, oljig men ”len”. Det känns väldigt mjukt mellan fingrarna och sådär lagomt oljigt i skäggbotten efter insmörjandet. Såhär i kallare tider kan det kännas nödvändigt att ge skäggbotten och hyn ett extra fettlager som bibehåller dess rätta skyddande karaktär. Jag vill ge Brazil’s The Lion Tamers Beard Oil Citrus en ordentlig 4 pga dess fräschhet och naturliggörande effekt!

Betyg 4 av 5.

betyg4[2]movember crew david testpilot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s