Recensioner

Riktigt vass kombination

gillette2

Under hela movember har jag utvärderat Gillette Fusion Proglide Styler och det här är en produkt som inte är helt enkel att betygsätta. Jag menar, har man ”the best a man can get” som motto så vilar ju ansvaret tungt på ens axlar och Gillette Fusion Proglide Styler skiljer sig från veteranernas ordinarie produkter då det rör sig om en kombination mellan hyvel och trimmer, en produkt som dessutom är moduluppbyggd. Det finns en hel del egenskaper som talar för ett inköp men tyvärr också en hel del saker som gör det svårt att motivera en investering.

Du har säkert, precis som de flesta andra, år efter år förlitat dig på en rakhyvel för att raka och trimma både polisonger och ansiktsbehåring. Erfarenheten har säkert också sagt dig att hyveln inte riktigt håller måttet för denna typ av multifunktion. Det är helt enkelt svårt att skapa rena linjer eller för den delen kunna uppnå en skäggstubb värd namnet. När sanningen väl uppdagats har du säkert kommit till insikten att du behöver investera i en trimmer som komplement. Ofta en klumpig historia med krångliga utbytbara huvuden och vem orkar hålla på att pilla med det varje gång polisongerna skall trimmas? Vi män tenderar att föredra att leva efter devisen less is more. Vi vill gärna ha få produkter och tillbehör om det är möjligt.

För ett par år sedan insåg Gillette detta faktum och utvecklade marknadens första prisvänliga tre-i-ett-produkt. Gillette Fusion Proglide Styler rakar, trimmar och klipper raka kanter.

gillette

Multiverktyget är utvecklat tillsammans med Braun och det är en liten rackare om man jämför med konkurrensen bland trimmers. Det tar ett tag att vänja sig men överlag funkar det hyfsat. Som trimmer har man tre huvuden att välja mellan, vilket känns något begränsat. Här hade jag önskat att man hade angett millimetermått på de olika alternativen. Trots sin litenhet klipper och trimmar den riktigt bra. Det är bra också att den drivs av ett vanligt AA-batteri som gör den enkel att underhålla och ha med sig på resor. Rakhyveln är ingen revolution. Den har samma rakblad som den vanliga Fusionmodellen, dock med ett stort och betydligt klumpigare skaft.

Någonting som var väldigt tydligt var när jag rakade mig inför movember och behövde jobba genom hyfsat tjock hårväxt så kändes den klen och precisionslös. När jag däremot ägnat mig åt daglig rakning och trimning så har den känts betydligt bättre.

Kantklippare, heter det så? hittas på baksidan av skaftet och den har varit ovärderlig under movember. Ett perfekt verktyg för att fixa den där raka linjen där mustaschen annars riskerar att hänga ner över läppen.

Ja som ni märker är jag kluven. Gillette Fusion Proglide Styler är svår att betygsätta. Den har sina toppar och dalar. Den är som bäst när det gäller trimning och styling men jag har faktiskt hittat en klockren kombination för en riktigt bra rakning. American Crew Ultra Glide Shave Oil bidrar till en grymt nära, enkel och smärtfri rakning som tillsammans med Gillette Fusion Proglide Styler når höga höjder.

gillette3
American Crew Ultra Glide Shave Oil är en rakolja som kan användas som enda produkt men som också med fördel kan kompletteras med lödder eller gel. Rakar du dig regelbundet så klarar du dig med oljan. Ett par droppar räcker gott. Jag använde 4-5 droppar per gång och oljan är superenkel att tvätta bort med varmt vatten. Addera därtill den angenäma doften av kryddnejlika och apelsin och du är hemma.
158 kronor för 50 ml. är mer än överkomligt och kombinationen Gillette Fusion Proglide Styler och American Crew Ultra Glide Shave Oil är ett utmärkt julklappstips, från mig till er alla.
Gillette Fusion Proglide Styler + American Crew Ultra Glide Shave Oil betyg4[1]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s