Insamling

Upp till Mustaschkamp!

Visste du att 27 män i vårt land får besked om prostatacancer varje dag och att ca 85000 svenska män lever med diagnosen? Det gör den till Sveriges vanligaste cancersjukdom!

Jag blev helt förvånad att antalet direkt drabbade är så stort, och tänk vilka konsekvenser det får på deras omgivning…!? Galet. Jag träffade senast igår (måndag) en person som (i och för sig) drabbats av testikelcancer samt en annan typ av cancersjukdom, men ändå… Han tackade för att jag deltog i Movember. Utan att lämna ut någon kan jag bara säga att det finns sjukt mycket att förbättra kring exempelvis behandlingsmetoder! En individ som missbrukat droger/tabletter/alkohol (även om det var ett tag sedan) får inte ta emot ordentlig smärtlindring under sin behandling utan får klara sig på enstaka Alvedon… Är det rättvist? Finns det inte fler behandlingsalternativ 2014?

Genom att köpa och bära den ”blå mustaschen” kan du uppmärksamma denna kampanj mot prostatacancer och skänker då den i sammanhanget ynka kostnaden 20kr till bl.a. forskning, opinionsbildning och kompetensutveckling för vårdpersonal – bra va? Jag bär redan min blå mustasch-pin med stolthet! 🙂 IMG_0236.JPG

För att beställa din egen pin på ett konstruktivt sätt så går det att ta del av hur du bäst förebygger cancer på Prostatacancerförbundet och därefter kirrar du ditt personliga exemplar av den blå mustaschen hos ”Mustaschkampen”. På Prostatacancerförbundet.se hittar du också andra sätt att läsa om och stödja cancerforskningen för män på!

Movember är inte över än, så fortsätt gärna att uppmärksamma dessa cancerformer genom att bära mustasch, köpa pins och genom andra aktioner/donationer! Kampen fortsätter ju tyvärr även efteråt och det finns ingen som hindrar dig att bära mustasch/skägg med samma syfte då…

–> Dina slantar kan faktiskt lindra någons smärta och kanske till och med rädda liv – tänk på det när du köper extra tillbehör till din skräpmat nästa gång!

//D.IMG_0250.JPG

movember crew david testpilot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s