Blandat

Styling Wax // Mustaschvax

Morsning!
IMG_0192-5.JPG

IMG_0194-4.JPG

De här bilderna skildrar hur jag använt ett styling vax // mustaschvax ifrån The Bearded Man Co för att snygga till och vårda min Movembermustasch! En blixtförälskelse redan innan användning i och med doften ”Bay Rum” som gjorts med inspiration av de Karibiska sjömännens historiska doftkultur! Det påminner om en mysigt kryddig jul med notinslag av kanel och förmodligen muskot. Helt enkelt en maskulin odör som innehåller enbart naturliga produkter som till exempel bivax.

Med hjälp av det lilla plektrumet av plast ifrån Beardshop får du både en snygg (men användbar) musikaccesoar och en smart hjälp på traven att hämta upp det kompakta vaxet ifrån burken med. Det rekommenderas att värma (dvs. hålla lite vax mellan fingertopparna en kort stund) före utfordrandet på mustaschen. Vaxet ser gult och kletigt ut, vilket det också visar sig vara för att kunna frisera de sträva mustaschhåren! Med hjälp av lite uppövat fingerarbete och eventuell mustaschkam så kan du få mer karaktär och stil på ”muschen”! Mitt tålamod är inte riktigt där än, men snart hoppas jag kunna få till någon sofistikerad och modern variant av ”handle bars”, det vill säga sådana uppsnirklade ändar som blivit allt vanligare i vissa kvarter! 😉

IMG_0198-2.JPG

Du måste verkligen arbeta igenom din skäggfrisyr/mustasch för att få till en synbar styling eller en schysst groomad look på ditt ansiktsbetäckta Movemberbidrag. Det räcker liksom inte att bara låta skägg och hår under näsan gro fritt! Om du googlar på ”moustasche” och klickar på bilder förstår du snart att jag menar att det kan krävas en del tålamod! Huvudsaken är ju inte att du hittar den perfekta mustaschförebilden att kopiera, utan att du vågar hitta fram till vilken ansiktsbehåring som passar dig och din stil just nu. Kanske finns ingen bild i världen som ”hjälper” dig att hitta rätt – men kom ihåg att vad just Du gör med Ditt skägg gör Dig unik! Utgå enbart ifrån dina förutsättningar men inspireras gärna, och lär dig, av andra. På den resan är The Bearded Man Co en riktig vän på vägen, även om det så skulle kännas som att du kletar granntakets urbana biodling i ansiktet!

IMG_0213-1.JPG

Betyget landar på hyfsade, men svaga, fyra mustascher av fem möjliga! Både för mustaschvaxet ifrån The Bearded Co och för Beardshops (vax-)plektrum.

movember crew recenserar produkter

Tack för läsningen och hoppas att du får en fortsatt trevlig lördagskväll!

//D.

movember crew david testpilot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s