Recensioner

Gillette Fusion Prolide Styler

I början av Movember fick jag hem Gillette Fusion ProGlide Styler att testa.

Gillette-Fusion-ProGlide-Styler

Gillette har fullkomligt dominerat rakhyvelmarknaden under 1900-talets andra halva. De var pionjärer genom att ta fram säkerhetshyveln (safety razor) med utbytbara rakblad och märket har stått i badrumsskåpen sedan farfar tog sina första tag med hyveln. Inte undra på då de gör produkter av hög kvalitet.

Fusion ProGlide Styler är en hyvel och skäggtrimmer i ett. Ett perfekt redskap för den som vill hålla skägget snyggt och prydligt. Hyvelns och trimmerns handtag är rejält greppvänligt med gummirefflor. Hyveln har hela 5 blad som ger en mycket fin, hudnära rakning.

Själv rakar jag bara lite på kinderna och lite under halsen och jag upplevde den som en smula klumpig för detta finlir. För helrakning torde den vara väldigt bra. Trimmern, tillverkad av erkända Braun, är smidig att hantera och har 3 kammar med olika längder för den som vill hålla skägget trimmat och kort. Den drivs med ett batteri (som ingår) vilket är smidigt om man vill slippa koppla in en laddare. Efter rakning / trimming placeras verktyget i ett praktiskt ställ där även kammarna kan förvaras, snyggt och prydligt utan att ta en massa plats.

Den enda invändning jag har, personligen är att designen ur rent estetisk synpunkt. Jag tycker den är lite småful med sin futuristiska design. Jag föredrar lite mer stilrena produkter med retrodesign. Men jag är lite excentrisk också. Bedömd helt utifrån sin funktion är den mycket bra och rakningen blir väl utförd. En 4- blir det då designen tar ner helhetsintrycket.

movember crew recenserar produkter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s