Recensioner

I moustache you a question

dittmar

Visst känns det väl surt när din nyfunna (o)vän mustaschen inte riktigt gör som du vill? Du vet, när du vaknar upp en tidig morgon och med stapplande steg tar dig till badrummet för att påbörja din dagliga morgonrutin. Spegelbilden, är den verkligen din? De där stråna låg ju så perfekt i går kväll när du var kung i baren men nu ser muschen lika stökig ut som din lya efter förfesten. Vad göra? What would MacGyver do?

14

Lösningen på dina problem är en duo som består av vax och kam.

Jag har under två veckors tid testat Dr Dittmar Moustache Comb Black Horn, en mustaschkam gjord av äkta vattenbuffelhorn. Kammen har en enda uppgift och det är att jämna ut den där stökiga mustaschen. Svårare än så är det inte. Det här är en bra produkt som gör precis det den skall med bravur men jag önskar verkligen att den var tillverkad i något annat material. Jag gillar inte tanken på att en vattenbuffel har fått offra sina horn och förmodligen även sitt liv för att jag skall få kamma min mustasch till perfektion. Så förbannat viktigt är det inte för mig. Jag hade accepterat en kam i hårdplast. Annars är det en elegant produkt med precis lagom spridning på tänderna. Den ligger bra i handen men känns oerhört bräcklig och känslan är att om den skulle råka falla på klinkersgolvet så är nog loppet kört. Jag är kluven till betyget. Dr Dittmar Moustache Comb Black Horn, som för övrigt även finns i vitt utförande håller vad den lovar men även om detta i första hand är en produkttest kan jag inte bara bortse från den moraliska aspekten och det blir ett saftigt avdrag för valet av material. Struntar du fullständigt i detta faktum så kan du utan problem trycka dit en mustasch till eller två.

movember crew recenserar produkter

För att få ut så mycket som möjligt av ovan nämnda kam så behöver man ett vax. Dr Dittmar Moustache Wax Original Bavarian är ett vax som adderar stadga till mustaschen. Den doftar lätt av vanilj och gammal barberarsalong och är otroligt lätt att tvätta ur. Tokenkelt att använda, applicera bara med fingertopparna och voilá, du är redo för mustaschstyling. Ett varningens ord är dock på plats. Överdosera inte, då ser morrhåren bara grå ut. Förpackningen gör ingen människa lycklig. Det är simplast möjliga. En vit plasttub med skruvkork och en slarvigt påklistrad ”lapp” med riktigt dåligt klister som täcker tuben. Känslan är att någon stått i en källarlokal någonstans på Tyska landsbygden och i stadium av lätt salongsberusning tryckt dit en hemmagjord etikett. Dr Dittmar Moustache Wax Original Bavarian är dock en bra produkt som levererar det den skall. Helt enkelt en smidig väg att ta kontroll över din mustasch.

betyg4[2]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s