Recensioner

The Bearded Man – Olja och vax i ofantliga mängder

Olja i mängder

Okej, ny vecka och en ny skäggolja har försökt att appliceras i mitt skägg. Med betoning på försökt!

The Bearded Man Co är ett företag från engelska Kent. Företaget har mestadels skäggoljor och mustaschvax i sitt utbud men har något som inte någon annan har, en MÄNGD olika dofter, vad sägs om 22(!) stycken.

I mitt badrumsskåp hemma har det letat sig in 8 av dessa dofter. Leather, Bay Rum, Irish Moss, Walk in the Woods, Black Coffee, Spanish Orange, Sandalwood och Lavender.

Dofteri mängder

Dofter i mängder

Jag som min vana trogen är van att använda parfymer och variera dessa efter dagshumör innan skäggoljan trädde in i mitt liv. Med dessa oljor ger det mig nästan samma sätt att kunna bestämma vad jag ska använda för dagen. Irish Moss måste jag nog säga är min favorit. Den har en fräsch doft som nästan är lite mintaktig vilket jag tycker är ett positivt tillskott i vardagen.

När man ska välja doft första gången är det en djungel så där har man tänkt till och skapat små 2 ml:s flaskor. Detta gör att man kan testa sig fram till den doft man vill åt och då besluta sig. Det finns dock ett problem med dessa små flaskor som jag nämnde i ingressen. Det är snudd på omöjligt att få ut en bra mängd olja i handen! Jag fick tipset att dra flaskan i handflatan och att det då ska komma ut olja, och ja det gör det men det är i små små mängder. Jag kan inte svara på hur det fungerar med flaskorna på 10 och 30 ml, men avsaknaden av pipet på dessa tycker jag inte verkar lovande.När väl oljan är i handflatan upplever jag den en aningen vattning för mitt tycke och när den ska appliceras i skägget känns det som att den försvinner in i skägget på en gång. I och med detta tycker jag inte heller att den ger vidare effekt på skägget i samma utsträckning som jag är van med, jag får inte alls samma känsla som med andra produkter.

För att summera upp det här så positivt med variationer på dofter men oljan som sådan tycker jag inte håller den förväntade nivån och inte heller de flaskor jag testat och det blir helt enkelt betyg:

movember crew recenserar produkter

Vax2014-11-13 23.00.47

Det är första gången jag testar vax avsett för mustascher nu under Movember. Det är ju faktiskt en helt genialisk idé med vax för mustaschen. The Bearded Man har även här vax i alla dess olika dofter. Den jag har fått till mig är med doften Leather, blir en perfekt kombination tillsammans med oljan med samma doft, då luktar man skomakare hela dagen.

Jag tyckte först att det verkade som en halvnördig sak med en Mustasch Wax Picker, men efter att ha öppnat upp denna burk förstår jag behovet av en sådan. Vaxet i burken är stenhårt! Med detta hjälpmedel för man upp vaxet på fingrarna och man kan börja bearbeta det. För bearbetar måste det göras för att kunna fördelas in i mustaschen. Jag har lagt burken i handfatet medan jag spolar fram varmt vatten för ansiktestvätt etc. för att värma på det lite ytterligare. När man sen väl fördelat och värmt upp vaxet är det dags för den stora utmaningen att fördela ut det. Efter lite träning har jag förstått hur detta vax vill användas, jag brukar börja från mitten och dra utåt åt vardera sida. Det kan lätt bildas klumpar men det är när jag mestadels inte har värmt upp vaxet tillräckligt. Jag kan tycka att det är svårt att hitta rätt mängd vax och har ibland hamnat i situationer där topparna på mustaschen liknar små pilspetsar och nästan lika vassa. När vaxet väl sitter på plats så sitter det egentligen där tills det tvättas ur. Efter en kväll ute med kollegorna igår har det enbart blivit en ursköljning och genomkamning i skägget igår kväll. Trotts detta så finns fortfarande känslan av mustaschen kvar och utan att ha använt något idag så ser min mustasch ut som detta:

Dagen-efter-mustasch

Dagen-efter-mustasch

Min uppfattning om The Bearded Man mustaschvax är att det är ett mer kompetent vas än vad företagets oljor är. Det skulle vara intressant att se hur de andra dofterna är.

Betyg:

movember crew recenserar produkter

För att vara med och stötta i kampen mot prostatacancer kan ni köpa dessa 2 produkter och samtidigt bidra till forskningen, detta görs givetvis på: www.beardshop.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s