Mustascher

Beardbrand Mustache Wax Blank Slate

blankslate

Jag har gjort en trevlig liten bekantskap med ett mustaschvax från Amerikanska Beard Brand. Mannen bakom företaget heter Eric Banholdz och han hade en vision om att skapa skägg- och mustaschprodukter för, som han själv uttrycker det, ”the urban beardsman”. Förutom vax har företaget även skäggoljor och lite tillbehör såsom kammar (tillverkade av Kent). Genomgående för produkterna är att de andas stil, klass och smakfull design.

logo

Blank Slate är ett oparfymerat vax i skruvstick, som ett lypsyl ungefär. Förpackningen är mycket praktisk att ta med sig och smidig att använda. Man skrapar av en liten dutt med ovansidan av tumnageln, värmer upp mellan tumme och pekfinger och applicerar i mustaschen. Hållfastheten är medium men jag upplevde ändå att den höll ihop topparna hyffsat bra under hela dagen. (Topparna är de yttersta spetasarna på mustaschen…).  Vaxet innehåller bivax, jojobaolja och lanolin. Inga tillsatta dofter som sagt, vilket kan vara bra om man är känslig mot starka dofter eller om man använder en annan parfymerad produkt och inte vill blanda.

Beardbrand Mustache Wax Blank Slate får en 4  av mig. Eftersom jag är kräsen med vax och behöver ett som håller spetsarna i schack är detta ett bra vardagsvax och förpackningen är praktisk. Jag föredrar annars vax som är lite starkare men detta är ett fint alternativ när man vill ha någon utan parfym. Vaxet finns även med doft för den som önskar det!

IMG_1014

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s