Recensioner

Fransk touch?

David mo 2

Bonjour!


Pre-trimning mo Davidimage

Då så! Det börjar ju bli dags att visa lite mer hur processen med min första mo fortlöper… På bilden ovan har den fått växa fritt sedan i söndags. Ett par dagars skäggstubb alltså, och inte direkt någon ansning av mustaschen heller.


imageimage

För att sedan fortsätta att gå in på nästa recension så hittar vi i dagens ”förråd” av testprodukter en rejäl tub Moisturizing Shave Cream ifrån American Crew. Genom att först värma upp ansiktet med vatten skapar du en bra förutsättning för produkten att verka genom att fördela det över tilltänkta behandlingsområden. När du applicerat klart den krämiga, men kompakta rakkrämen, låter du den verka i någon halv minut eller liknande. Sedan använder du rakbladen på Fusion ProGlide Styler (Gillette) enligt bästa förmåga och inspiration! 😉 Tyvärr uppstod som ni ser på vänster sida om halsen lite blödande hud och irritation av rakningen, men det är svårt att skylla det enbart på rakkrämen… Har ju inte varit barrakad på ett bra tag! Däremot kan jag  säga att Moisturizing Shave Cream i själva verket känns omtänksam på något vis. Det kan mycket väl vara de många olika inslagen från blommor och växter och/eller de helande inslagen av aloe vera och avokadoolja. Eller konsistensen, som mer liknar en efter-rakning-produkt. Jag ger den fyra mustascher, trots irritationen som uppstod på framför allt hals!

betyg4[1]


 

imagemovember crew recenserar produkter

Efter den omtumlande (hehe) hyvelomgången applicerar jag en nygammal bekantskap som en mjuk och återfuktande avrundning. Recipe for Men’s After Shave Balm har en fantastisk karaktär, fräsch doft och verkar nästintill mirakulöst mot den irriterade huden. Rakningsbesvären känns som ett minne blott, även om de fortfarande syns något. Den tar även bort den där glansiga känslan som kan uppstå efter en rakning, detta genom att inte vara en produkt med mycket olja i. Den här ”balmen” använder jag mer än gärna. Högsta betyg= 5 av 5 mustascher!


image

To be continued…

För att inte gå miste om finliret i mo:andet fanns även en handgjord mustaschkam ifrån beardbrand med i testpaketet. Med hjälp av den lilla plastkammen så känner du dig riktigt elegant och en smula fransk, som hämtad ur en gammal romantisk kärleksfilm om efterkrigstidens Paris. Som du förstår är inte alla mustascher så lätthanterliga, utan kan behöva lite hjälp på traven i växandet. Därav den lilla kammen som med viss regelbundenhet ”lär” håret vilket håll det ska växa åt! Hittills funkar den halvbra, det krävs ju lite längder tills man märker mustaschens självstyre eller ej. Jag får nog återkomma med betyg helt enket, men jag uppskattar den hittills.

Resultatet av rakningen ser ni alltså längst upp i detta inlägg, hoppas att ni också gillar’t!

!Au révoir mes monsieurs et dames

//D.

movember crew david testpilot

3 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s