Recensioner

Skäggoljor – The Bearded Man Co.

mocrew 007

Detta kan mycket väl vara en av de svåraste recensioner jag skrivit. Jag ska nämligen ge mig på att beskriva lite mer komplexa dofter. The Bearded Man Company från Kent i England har en mängd sköna dofter att välja på. Till skillnad från många andra tillverkare av skäggolja verkar det som att det är just deras olika dofter de sätter i centrum. Lite över 20 olika dofter ha de att välja mellan.

Jag har fått ett litet ”sample kit”. 5 st små, små flaskor att testa. Jag rekommenderar dig starkt att köpa deras sample kits för det är svårt att i förväg veta exakt hur dofterna är. Hittar man en favorit så kan man senare köpa en större flaska utav den.

Nu ska jag försöka att beskriva varje doft var för sig så gott jag kan.

logo

 

Lavender

Denna var enkel. Den doftar gott av lavendel. En frisk doft men en gnutta sötma. Alla gillar väl lavendel?

Bay Rum

Detta är en klassisk doft från förra seklets  första halva och som återfinns i mängder av aftershave produkter. En varm och  söt pepparksaktig doft. Den för direkt tankarna till julen och dess sköna dofter. En av mina favoriter! En klassisk gentlemannadoft.

Rain Forest

Den här doften är väldigt svår att beskriva. Jag har aldrig varit i regnskogen men jag tvivlar på att den doftar som den här oljan. Min bror hade denna doft i sin vita Ford Falcon från 1960-talet. Den är varm, söt, blommig och lite erotisk. Jag gillar doften. Passar på sommaren och våren.

Tobacco

En till favorit. Den doftar som min fars piptobak. En varm, söt tobaksdoft.  Doften för tankarna till en sofistikerad herrklubb med Chesterfieldsoffor, lyxig piptobak och cognac.

Irish Moss

Det här var min stora favorit så jag sparade den till sist. Den är så skön att jag har svårt att beskriva den. Daggvåta ängar i gryningen. En romantisk, maskulin doft av natur, träd, gräs och våta stenar. En söt men frisk doft. Denna kommer jag att köpa mer av!

banner1

The Bearded Man Co. har verkligen lyckats ta fram spännande dofter och jag vågar lova att det finns en för alla. Ett stort minus dock för att de inte deklarerar vad oljan innehåller. En bra skäggolja bör innehålla en blandning av basoljor som mjukgör och vårdar skägget och huden, om du frågar mig. Jag har svårt att avgöra om denna olja uppfyller detta då man endast kan ta i en mindre mängd på grund av den starka doften. Doften sitter i länge och man känner den hela dagen. Min flickvän kände doften lång väg när jag hade den i mitt skägg och mustasch. Jag rekommenderar den främst som en naturlig parfym för skägget i kombination med en olja med mildare doft och kan därför inte ge den mer än e 3:a. Ett par droppar räcker för att få fram en stark doft och det är oftast lite för mycket för den med lite mer skägg och som kanske vill använda sig av en eau de toilette med annan doft.

Om du använder en doftlös skäggolja och ingen annan parfym eller eau de toilette så är The Bearded Man Co. oljor ett bra mycket bra alternativ.

movember crew recenserar produkter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s