Recensioner

En riktig rakhyvel

Det där amerikanska företaget som ni alla köper rakhyvlar ifrån och betalar riktigt dyrt för.. Ni vet.. De där.. Ja. Gillettte.
Varför gör ni det? Av gammal hävd och vana?

Vi män är extremt – ja, EXTREMT – konservativa när det gäller ”our preferred choice of shaving”. Det finns en hel del forskning på det.
Inte sällan är det så att vi bestämmer oss i tonåren – och sen stannar vi där. Hela livet.

Samma varumärke följer oss genom livet. Samma sätt. Maskin eller hyvlar – vi är trogna.
Men vet ni vad? Utvecklingen har gått framåt sen jag – och många av er – var i tonåren. Det är dag att ompröva och hitta bättre sätt att raka sig. Och om just du är i tonåren – gör det tonåringar gör bäst: Prova dig runt!

En liten besvärande fråga är dock – har utvecklingen kommit förbi det vi visste för snart hundra år sedan?

Ja alltså, en kniv är ju bra. Fortfarande är rakkniven det bästa. Gå till en barberare och du kommer inse att jag har rätt.
Nu är det ju inte för alla att springa hos barberaren varje dag – och rakkniven är inte heller för alla att hantera som instrument. Men det finns ju alternativ. En Safety Razor kommer så mycket närmare än din plastiga Gillette-hyvel (som du betalar ett enormt överpris för).

Köp en riktig rakhyvel med ett riktigt rakblad istället.

När man köper rakblad – då vill man köpa något vasst. Riktigt vasst. Ju vassare – desto bättre.
Gissa vem som gör de vassaste rakbladen, och var görs de?

Japan.

Japp. Där din kock-kniv görs. Där din kirurgs skalpell görs.
I Japan hittar du världens bästa rakblad. Nu till den stora hemligheten. Ja, alltså, det är inte så hemligt egentligen – det bara verkar som att det är hemligt eftersom nästan ingen vet detta. Feather är leverantören framför andra. De ligger i Seki City, a.k.a. Samurai City. Där smider man världens vassaste svärd. Tänk Kill Bill. Feather gör larvigt bra rakblad. Titta på dessa – och kolla priset. 59 kr. De är så vassa att skäggväxten faller av ditt ansikte bara du tänker på dessa rakblad. Ja, nästan.

Alla vill ju dock inte hantera en Safety Razor eller en rakkniv på måndag morgon. Jag förstår det. Det finns dock ett alternativ:  MR3 Neo.

MR3 Neo är en ordinär rakhyvel. Som Gillettes – fast mycket bättre. Mycket vassare. Mycket bättre.

FeatherMR3Neo

Om jag rakar mig på morgonen med en Gillette-hyvel så är jag lite lätt stickig redan på kvällen. Om jag rakar mig med rakkniv eller en safety razor så är jag fortfarande slät när kvällen kommer. Så också med MR3 Neo.

MR3 Neo är helt enkelt en hyvel för dig som inte vill gå all in och köpa en safety razor men som fortfarande vill ha en riktigt hudnära rakning.

Den kostar 129 kr. Jämför med Gillette Fusion Proglide som kostar 199 kr. Rakbladen till Feathers MR3 Neo kostar 129 kr för 5 st – Gillette kostar 209 kr för 8. Per styck är det ca 26 kr för bägge, några ören billigare för Feather. Men med ett helt annat resultat.

För att vara en ”vanlig” rakhyvel är det här Rolls Royce. Om du inte känner för en Safety Razor så är detta den hyvel du ska byta till. Och sen kan du fortsätta och botanisera. Vad du än gör – byt ut din Gillette. Ja – byt! som någon hade sagt i en amerikanske talk show. It’s a no brainer! Byt!

movember crew recenserar produkter

movember crew cristofer testpilot

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s