Recensioner

VMV HYPOALLERGENICS – 1635 Shave cream & Aftershave gel

VMV är en frisk fläkt på marknaden för manlig hudvård. Fritt från parabener, allergener, parfymer, färgämnen etc. Designen är både modern och klassisk, lite plottrig på ett modernt sätt men med en typisk apoteks-mässig stil på ett gammalmodigt sätt. Old school möter Noveau. Det är dock ett ojämnt märke som emellanåt levererar bra produkter, emellanåt inte. Det är dock produkter som din hud behöver några dagar på sig att vänja sig vid, vilket de skriver ut på sina produkter. Även om de utesluter allergener så påpekar de att du kan ha allergier mot enskilda ämnen som inte är allergener och därför är det bra att prova på ett litet område och inte börja med två produkter på en gång – VMV rekommenderar minst tre dagars mellanrum.

1635 Shave Cream No.01

vmv_1635_shave_cream_01

Det här är en gel snarare än en cream. Den är inte helt transparent utan har en gulaktig oljig konsistens när man trycker ut den ur tuben. Men väl på huden är den så gott som helt transparent. Det är rätt praktiskt eftersom du ser vad du håller på med. För killar med skägg som dessutom vill bevara en strikt linje mellan ett rakat område och ett skäggigt område är det absolut positivt att se precis var den linjen går när man drar rakbladet mot kinden.

Doften är inte särskilt närvarande, vilket inte är så konstigt med tanke på att VMV utesluter parfym i sina produkter men ingredienserna har ju dock sin egen doft. Det är dock inget som är påträngande på något vis, men heller inte direkt fräsch heller. Tillsammans med den oljiga konsistensen så hade jag nog önskat mig något mer fräschör, kryddighet eller något annat som förhöjer upplevelsen något.

Resultatet är dock gott. Bra glid som inte ger upphov till skärsår. Trots den något oljiga konsistensen så sköljs produkten lätt av och lämnar huden mjuk och utan irritation. Gott så! Med ett pris på 269 är den knappast billig men heller inte dyr så med god funktion men inte helt suverän upplevelse blir betyget i mitten. Du hittar Shave Cream No.1 här. 

movember crew recenserar produkter

1635 Invigorating Aftershave Gel

vmv_1635_invigorating_after_shave_gel

Än mer apotekskänsla i denna flaska som påminner om gamla apoteksflaskor. Materialet liknar en PET-flaska för öl, inte helt stenhårt men inte helt sladdrigt heller. Varför är då materialet viktigt? Jo för att den här Gelén är just en gel. Den rinner inte av sig själv. Och den här flaskan saknar pump. Det gör det rätt svårt att få ut gelen ur flaskan. Rätt opraktiskt redan när flaskan är full – jag kan knappt tro att det går att tömma den helt. Ytterligare ett problem med designen är att man kommer i direkt kontakt med produkten inne i flaskan med sina fingrar – därmed sprider man ofrånkomligen bakterier in i flaskan. Onödigt. Det hade varit så lättlöst med en pump. Produktchefen borde ta den raka vägen till förpackningsdesignern och säga ”gör om, gör rätt!”.

Ett problem vid rakning är ju att man lätt får små skärsår – en after shave kan råda bot med desinfektion och ingredienser som stoppar blodflöde. I denna produkt finns ett starkt innehåll av – alkohol. Ja, inte så starkt så det stinger till, men det kan svida lite. Det gör att du får färre problem med uppkomna skärsår, färre utslag etc. Bra så, men här finns också ett problem med produkten. Den sägs vara återfuktande och innehåller bl.a. glycerin som binder fukt väldigt väl – men vad hjälper det när alkoholen torkar ut huden? Jag behöver mer fukt än den här produkten ger och då har jag inte ens en torr hud. Tillverkaren säger dessutom att den är för ”all skin types”. Jag håller inte med. Dock – har du en riktigt fet hud som är starkt acne-benägen så kan det här absolut vara ett bra alternativ eftersom den desinfekterar och behandlar acne. 

Men nej, den här faller inte mig på läppen. För 319 kr förväntar jag mig mer än jag får från L’Oreal och Nivea i närmsta ICA-butik. Den här kommer inte ens i närheten. Du hittar Invigorating Aftershave Gel här.

movember crew recenserar produkter

movember crew cristofer testpilot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s