Recensioner

Mustaschvax – The Bearded Man Company – Sandalwood

Ett mustaschvax kan inte ge dig den perfekta mustaschen men den kan hjälpa dig en bra bit på vägen. Vaxets huvudsakliga uppgift är att fixera den form som du arbetat fram och hålla ostyriga strån på plats. Om du har en längre mustasch som du formar på ett speciellt sätt är det viktigt med grundarbetet. Hårfön, plattång, borste och kam gör det stora jobbet, sen tar du i vax för att hålla formen på plats.

tbm-wax

Jag har under ett par dagar använt mig av ett mustaschvax från engelska The Bearded Man Company. Mitt intryck av företaget är att de satsat hårt på sina olika dofter. De har över 20 olika dofter på sina skäggoljor och deras mustaschvax finns i hela 10 olika dofter(!) Den doft som jag testat är Sandalwood (sandelträ på svenska). Som oftast med dessa dofter är de uppblandade med andra dofter för att helt komma till sin rätt. Detta vaxet har en  mustig och fin trädoft med toner av söt vanilj och choklad. Doften sitter i länge utan att kännas tung och påfrestande. Vaxet innehåller naturliga ingredienser såsom bivax, sheasmör, lanolin och eteriska oljor.

Konsistensen är lite mjukare än vad jag brukar använda och dess hållfasthet är åt det lättare hållet.  Lite för svag för de mer extravaganta kreationerna men perfekt för en mer naturlig vardagslook.  Den är lätt att applicera och ger en fin lyster. Doften är underbar och den lilla dosan (15 ml) är smidig att bära med sig.

Betyget blir en 3:a. Ett bra ”allroundvax” med fin doft.

the_bearded_man_company_styling_wax_sandalwoodmovember crew recenserar produkter

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s