Recensioner

Mr. Natty FFS – skäggschampo

Företaget Mr. Natty grundades av den engelske mästarbarberaren Matt Raine som klippt hår och rakat skägg på allt ifrån kungligheter, rockstjärnor till ”vanliga” gentlemen. Produktlinjen andas ”vintage” och är  snyggt och smakfullt förpackad med en personlig touch. Även om förpackningen är fin är innehållet ännu finare. Groomingprodukterna håller genomgående en mycket hög kvalitet och har subtila och maskulina dofter. Den här gången recenserar jag FFS – Face Forest Soap, som är en tvål / schampo för skägg och mustasch.

mrnatty-FFS

När man använder vax och oljor i skägget måste man vara noga med tvätten. Att använda ett vanligt hårschampo kanske funkar men, för daglig tvätt är det inte att rekommendera. Vanliga schampon är inte optimalt för ansiktet och de innehåller oftast en hel del onödiga kemikalier. ”Mr. Natty FFS är speciellt utvecklad för skägg och skäggbotten. Det innehåller olivolja som är rikt på antioxidanter, som återfuktar huden och motverkar klåda och irritation.” Då jag själv använder en hel del vax i min mustasch är det viktigt för mig att använda en tvål jag kan använda dagligen, som inte torkar ut huden och som lätt tvättar ur vaxet. FFS uppfyller med bravur dessa krav!

Den har en mycket angenäm, maskulin doft av pepparmint och citrus. Detta är den enda tvål jag använder för daglig ansiktstvätt. Jag använder den även som raktvål för de mindre partier av ansiktet som jag faktiskt rakar. Om det är optimalt eller ej vet jag inte men det funkar för mig. Mr. Natty har även en speciell tvål för detta ändamål i form av Mr. Natty Silver Label Shave Soap.

mrnatty-FFS2

Tvålen är i fast form och levereras i en snygg plåtburk. Den ger ett rikligt lödder och är väldigt dryg. Min förra tvål räckte i flera månader. Det enda negativa jag har att säga om Mr. Natty – FFS är att den kan vara lite svår att få ur burken om man lägger i den när den fortfarande är fuktig. Detta är dock ett smärre bekymmer. Man kan alltid förvara den i en tvålkopp om man känner för det.

betyg5

Mitt favoritmärke leverera än en gång! Doften – funktionen och den snygga förpackningen gör att jag ger Mr. Natty – Face Forest Soap full pott!  

IMG_0904Mr_Natty_Logo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s