Insamling

Hur odla mest ikonisk mustasch?

MarlonBrandoMoustache

– ¡Holá!

Ursäkta min virala frånvaro men jag har jobbat mycket på akutboendet och varit på kvällskursen som jag går (i Uppsala) de senaste dygnen så jag har inte spenderat så mycket tid framför mobilen eller bloggen rent av… Det känns kul med att skriva här dock, för folk har börjat kommentera mina inlägg både online och IRL (=in real life:). Att blogga av en särskild anledning verkar vara ett bra sätt att väcka uppmärksamhet på, så jag tänkte fortsätta nu…

Tänkte som så att jag nu lägger upp bilder på hur jag såg ut igår, innan dagens trimning/ rakning:

imageimageOch efter…

Hoppas att ni ser någon skillnad! ;-{) Jag har använt mig av lite olika maskiner och produkter för att tunna ut och stajla skägget mot en mer välansad och lätthanterlig form. Den maskin som jag huvudsakligen använt mig av är Gillettes Fusion ProGlide Styler (Braun), som är ett precisionsverktyg eller en s.k. power groomer. Den är batteridriven och vibrerar lätt när en använder själva  trimmern, med dess medföljande tre kammar, och kan även användas när precisionsbladet är på för bruk. (För en mer hudnära rakning, vilket jag använt på framför allt hals tillsammans med Bluebeardsprodukterna i föregående inlägg.) Eftersom skägget fått några dagar till på sig att växa behövdes en urtunning med den längsta kammen göras. Men även mer detaljsnaggning, såsom kring polisongerna, för att få dem mer bestyrliga med hjälp av en vanlig kam. För stora kontraster i längd kan ju bli förödande och leda till en ”tvångssnaggning” av huvudet. Det vill jag helst undvika nu även om trenden med kontraster (kort hår, stort skägg) verkar hålla i sig!

Under näsan och i öronen har jag använt mig av en näs- och öronhårstrimmer (inhandlad i Turkiet) för att få bort de allra minsta irriterande håren. ProGlide Stylers precisionstrimmer kom verkligen till användning för att tunna ut själva mustaschen. Jag försöker nu börja kamma de sträva håren från mitten och utåt med en riktig mustaschkam från beardbrand, för att förhoppningsvis få till en Marlon Brando-inspirerad (plus mitt helskägg) variant som på introbilden! Vad tror ni om det? 😉

//D.

movember crew david testpilot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s