Recensioner

Mr Natty gör mig mjuk, så mjuk

Det är en bit in i November och jag får i ärlighetens namn säga att jag har tjuvstartat lite. Ja, jag började faktiskt redan i september. Med att låta skägget växa. Det var lite jobbigt i början, det kliade och det var stickigt. Om jag bara vetat då vad jag vet nu. Att det är viktigt med vissa saker som då var mig okända. Jag hade koll på scrub, jag hade koll på fukt – men jag hade inte koll det här med skäggolja. Så det kliade. Och jag var så att säga – sträv.. Not so kissable.

Men snabbt blev jag varse. Jag lånade lite här, lånade lite där. Hittade en skön återfuktande beard-fluid. Hittade en annan skäggolja. Den var riktigt bra för mitt skägg – men ack vad den inte var bra för min hy. Det här med olja och hud kan ju slå lite lock och skapa en och annan finne. Så blev det.

Men så icke med MrNatty’s Famous Beard Elixir.

Mr Natty Famous Beard Elixir

En av de saker jag gillar med skägg är att det är lite pill. Den som tror att det är no-maintenance på skägg tror fel eller kommer gå en framtid som man i ulv-kläder till mötes. Det ser liksom inte okej ut att vara så ovårdad i ansiktet. Det ska trimmas, fixas, linjer ska hållas och – skäggolja ska masseras in. En manlig ritual.

Droppar några droppar i handflatan. En lätt doft av trä förnimmer jag när jag värmer upp den mellan handflatorna innan jag masserar in den i skägget. Sen slår den större buketten emot mig lagom diskret, lagom starkt. Vetiver, patchouli, enbär och bergamott – det doftar alldeles lagom manligt.

En fördel med doft i skäggolja är att den sprider sig löpande, i små doser. Som en parfym nästan. Jag vet inte om det bara är jag som förnimmer den i min näsa – ingen har påpekat detta. Men det är angenämt.

Huden mår prima. Inget kliande, inga utslag av någon sort.

It’s a keeper.

movember crew recenserar produkter

movember crew cristofer testpilot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s