Recensioner

Stenhårda prylar för plågade män

Dag 6 och det är daglig rakning som gäller nu. Tidigare har jag kört på tredagarsstubb men nu gäller det att vara så välrakad som möjligt för att framhäva det embryo till mustasch som nu sakta men säkert börjar framträda. Det har därmed blivit hög tid att recensera produkter igen.

IMG_20141105_171350

Den har kallats rakkrämernas rakkräm och kammade hem flera prestigefyllda priser under 2013. I hemlandet Storbritannien marknadsförs The Bluebeards Revenge Shaving Cream som det manligaste du kan köpa. Det är rakkräm för riktiga, plågade män där korslagda benknotor och dödskallar pryder förpackningarna och det är sjörövare hit och det är skägg dit. Lite halvtöntigt kan jag tycka men allt är förlåtet när man väl öppnar burken för det här är bra skit!

20141106_213247

The Bluebeards Revenge Shaving Cream kan användas direkt ur burken utan att använda borste även om det givetvis rekommenderas för att få det där perfekta löddret som man ju ständigt söker. Dock är inte skillnaden särskilt stor med den här produkten så du kan med gott samvete hoppa över borsten och köra au naturel som vi säger i branschen. Löddret är rikt och krämigt och höll sig så under hela rakningen men det som verkligen imponerar med The Bluebeards Revenge Shaving Cream är att det räckte med ett drag med hyveln och det händer sannerligen inte särskilt ofta. Nej, i regel måste jag raka samma område tre till fyra gånger för att få det jämnt.

Produkten doftar lite kokosnöt och en hint av lime men den är både diskret och angenäm och stör inte andra eventuella doftkällor såsom after shave och krämer. The Bluebeards Revenge Shaving Cream innehåller Decelerine som sägs reducera utväxten med 30% och tätheten med 16% efter 60 dagars användande. Det är som ni redan räknat ut dessvärre alldeles för tidigt att uttala sig om den effekten så där får jag återkomma men den omedelbara känslan efter rakning var att huden var både mjuk och kändes återfuktad och det var nästan så att jag inte behövde använda någon ytterligare produkt men det är klart att jag var tvungen att testa även The Bluebeards Revenge Post Shave Balm. 

Men innan vi ger oss på den så är ni säkert många som undrar hur säker rakningen var med The Bluebeards Revenge Shaving Cream. Jag använde Gillette Fusion Proglider Styler och Testpilot Måns har inga skador att rapportera efter slutförd test.

20141106_213112

The Bluebeards Revenge Post Shave Balm följer inslaget spår och är även den en riktigt angenäm produkt. Jag skulle vilja sträcka mig till att säga att det är en av de bästa produkterna inom området. Konsistensen är lite mjukt geléaktig och luktar fantastiskt av hasselnötter och aloe vera. Känner jag även lite honung? Ja, jag tror faktiskt det. Som återfuktare är den grym och huden känns både lugn och välmående efter bara en liten klick direkt efter rakning. Något jag ofta har problem med är att den här typen av produkt är alldeles för oljig och känns fet. Det ger dels en obekväm känsla och det kan ibland också försvåra användandet av ansiktskrämer då feta prylar tenderar att ”stöta bort” andra produkter men här var det inga som helst problem. Huden kändes ren, fräsch och mjuk i flera timmar efteråt. Precis som rakkrämen innehåller även The Bluebeards Revenge Post Shave Balm Decelerine för att hämma skäggväxten.

Slutbetyget blir skyhögt. Det här är nämligen bland det bästa du kan ge dig själv. Båda produkterna landar på en topplacering för sin mångsidighet, kvalitet, känsla, doft och prislapp. Så om du kan leva med att ha dödskallar liggande i badrumsskåpet så är det bara att investera i ditt framtida lite bättre jag.

movember crew recenserar produkter

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s