Recensioner

TEST: Gillette fusion proglide styler

Idag rakade jag mig för första gången ordentligt på ett par dagar. Det var väl inget helskägg jag låg inne med men åtminstone någon enstaka mm hade mina strån i ansiktet lyckats växa!

När man rakar sig med hyvel är det, som de flesta säkert redan vet, viktigt med en bra rakrutin. Det gäller att förbereda skägget för det som komma skall. Jag tror inte det är någon större idé att jag går igenom en bra våtrakning steg för steg, då jag tror att för det första; kan ni antagligen det här redan, och för det andra; oavsett vad ni kan så kan ni det säkerligen bättre än mig.
Så här gjorde dock jag, just idag:

Tog en kvällsrunda, blev runt 8 km men vi säger väl en mil då det låter häftigare. OBS! Att springa milen innan har ingen jättestor påverkan just för din rakning, men om du t.ex. bloggar kan du alltid skriva sådant som kan ge dig beröm och bekräftelse.

Iallafall, jag kom hem och förberedde mig för en dusch. Innan jag äntrade det våta paradiset så plockade jag fram min nya GILLETTE FUSION PROGLIDE STYLER. En magisk apparat som sägs vara en trimmer och hyvel fast i samma kropp.
Den innehåller en behändig liten trimmer, ungefär lika lång som en bläckpenna och lika tjock som om fem bläckpennor satt ihop. Till trimmerhuvudet medföljer också tre kammar som gör att du kan anpassa längden på ditt skägg. På detta trimmerhuvud kan du också sätta på ditt blad, t.ex det medföljande GILLETTE FUSION POWER-bladet. Vilket får hela apparaten att likna en sopkvast, fast en sopkvast med en dödande borst.

IMG_1012.JPG
Nej, det är inte NASAs senaste rymdskepp. Bara en trimmer.

Jag valde först att trimma ner det lilla skägg jag hade med trimmern utan någon kam, vilket var superbehändigt och gjorde mig väldigt nöjd. DOCK har jag mina aningar att trimmern skulle få svårt mot något kraftigare skägg, jultomten hade nog inte haft så mycket nytta av trimmern om man säger så.

Efter detta tog jag en varm dusch. Dels för att jag var svettig från min löptur, men också för att en varm dusch kan vara väldigt bra innan en rakning.
Det är något med det varma vattnet som får dina strån att svälla och att lyfta från huden, vilket underlättar för de sylvassa rakbladen att kapa av dina små strån.
Man kan nästan tro att det är något magiskt med vattnet eller att där kanske bor små snälla, starka, vattenmänniskor som vill hjälpa till och lyfter upp ditt ansiktshår.

Steg ur min härliga dusch, varm och mysig. Här skall det våtrakas. Masserade in min shaving gel (en än så länge hemlig shaving gel som jag recenserar framöver) i huden och hade nu en hinna av klet över ansiktet.
Tog mitt nya vassa blad och satte på det på min trimmer. KLICK, sa det.
Visst är det något speciellt med att raka sig med nyöppnade rakblad? Spännande och lite småläskigt på samma gång, här håller jag ett potentiellt dödsvapen i min hand liksom.
Måtte jag använda den här på rätt sätt.

Och som det rakades! De små bladen som lätt skulle kunna skära upp min hals, skar istället av mina strån utan det minsta uns av blodvite. Några minuter senare och jag var Lucas, 11 år, igen.

IMG_1030-0.JPG
Look at that mustache!

Betyg på denna apparat då? Ja, den passar ju mitt korta skägg och gör hela rakningsprocessen väldigt enkel. Priset är riktigt bra, För någon som har längre skägg, och kanske vill använda de medföljande kammarna är den lite sämre. Kammarna finns bara i tre längder, trimmern är rätt liten och skulle som sagt få det svårt mot ett ”äkta” skägg.
Men nu är det ju mitt skägg som står för betygsunderlaget, och mitt skägg ger GILLETTE FUSION PROGLIDE STYLER en 4!

IMG_1014.JPG

movember crew lucas testpilot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s