Mustascher

Mustaschträning – Börja nu!

Så du ska odla fram en rejäl mustasch? Oavsett om du ska gå ”all-in” och odla ut en handlebar som min eller du väljer en mer blygsam variant är det viktigt att reda nu börja träna din mustasch att växa rätt. Här följer en liten guide på hur du ska gå tillväga. Jag bjuder ogenerat in dig till mitt badrum och visar hur jag gör. Håll till godo!

mustache-guard_5_0

1. Skäggstråna vill inte alltid växa som vi vill men vi kan hjälpa dem på traven redan efter att de blivit några millimeter långa. Efter att du tvättat ansiktet borstar du försiktigt mustachen åt sidorna med en bra borste. Börja från mitten och borsta ut mot sidorna. Om du gör detta varje dag kommer stråna att lära sig att växa åt sidan i stället för rakt ner och du slipper att se ut som en valross (om det nu inte är den stilen du eftersträvar).

borste borsta

2. Allt eftersom mustaschen växer, ta för vana att med pekfinger och tumme, dra lite åt sidorna några gånger varje dag. Använd gärna ett bra vax för att hålla stråna på plats.

fingrarna

3. När du börjar få en ansenlig längd så kan du dra i topparna. Masserna in lite fin skäggolja efter tvätten för att hålla stråna mjuka och flexibla! Oljan kan du använda redan från dag 1 då den även är bra för huden.

dra

4. När mustaschen börjar bli riktig lång och du vill få till den riktiga handlebar-looken kan det hända att du råkar ut för den fruktatde korkskruven. Det innebär att en eller båda sidorna inte vill vika av snyggt uppåt utan skruvar sig nedåt i stället. Nu är det dags att ta till hårfönen eller tjejens plattång för att få bukt med eländet. Föna när mustaschen fortfarande är fuktig efter duschen på mediumvärme  och använd borsten för att få till önskad look. OBS Gå inte för nära så att du bränner huden!

harfon

5. Använd ett mustaschvax med hög hållfasthet och kamma eller borsta in i mustaschen. Ta bara en liten mängd. En liten fnutt på tumnageln till grundformen! Ta lite till för att fixera topparna med fingrarna. Skruva inte! Skruvandet kan leda till att den korkskruvar sig. Dra bara försiktigt genom topparna för att fixera dem på plats! För att få en så fyllig mustasch som möjligt är det viktigt att inte trimma någonting. Låt alla strån växa! Det kan bli irriterande till en början innan stråna blivit långa nog att ligga åt sidan men det är mödan värt! Om du känner att du måste trimma så trimma bara en liten del. Ca. en halv centimeter precis på mitten, men bara de strån som växer närmast överläppen.

pointinghand movember-crew2

 

I Beardshop.se hittar du allt du behöver! Köp gärna produkter som samtidigt skänker en slant till forskningen inom prostatacancer!

2 svar »

  1. Jag har ett door knocker skägg, med en större kraftigare mustasch. Den (mustaschen) har haft en tendens att växa vilt. Nu vet jag hur jag ska sköta den, som du har gjort. Tack för tipsen!

    Gilla

  2. Vad trevligt att det var till hjälp. Det är ju inte alltid så lätt att få styr på morrhåren. Det tog ett år innan jag kom på hur fasen man skulle göra. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s